ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 95 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 2 МАЙ 1995 Г. ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 322 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 1994 Г. ЗА УСТАНОВЯВАНЕ НА НАМАЛЕНО РАБОТНО ВРЕМЕ

ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 95 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 2 МАЙ 1995 Г. ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 322 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 1994 Г. ЗА УСТАНОВЯВАНЕ НА НАМАЛЕНО РАБОТНО ВРЕМЕ

Обн. ДВ. бр. от 9 Май 1995г.
МИНИСТЕРСКИЯТ СЪВЕТ
ПОСТАНОВИ:
§ 1. В чл. 3 се правят следните изменения и допълнения:
1. В ал. 1 думите "работещите в среда с йонизиращи лъчения" се заменят с "извършващите дейности и работи, посочени в т. 9, 10 и 18 от раздел II "Седемчасов работен ден" на приложение № 1".
2. Създава се ал. 3:
"(3) При въвеждане на намалено работно време по чл. 137, ал. 1, т. 1 от Кодекса на труда на работниците и служителите се запазва определеното им основно месечно трудово възнаграждение."
§ 2. В раздел II "Седемчасов работен ден" от приложение № 1 към чл. 1, т. 1 се правят следните изменения и допълнения:
1. В т. 1 думите "от I и II категория" се заличават.
2. В т. 2 след думите "взривни вещества" се добавя "и боеприпаси; работници, заети с херметизиране и лакиране на боеприпаси с лакови смоли в закрити помещения; работници по унищожаване на боеприпаси; стрелци по прострелка на оръжие в закрити стрелбища".
3. В т. 11 думите "градски канали" се заменят с "подземни канали в дните, когато работят в тях".
4. В т. 23 думите "пресьорите на изделия от термореактивни пластмаси и импрегнаторите" се заменят с "пресьорите, шприцьорите, настройчиците на преси и шприц-машини за изделия от термореактивни пластмаси, бакелитопочиствачи, леяри на епоксидни смоли".
5. В т. 24 точката накрая става точка и запетая и се добавя "запойвачи на гребени и гребенари-възстановители в текстилните предприятия; работници, заети в производството на изделия от чисто олово или композиции, съдържащи повече от 40 на сто олово при използване на топилни процеси; работници, заети с ремонта на активната маса на оловни акумулатори."
6. Създават се т. 28, 29, 30, 31 и 32:
"28. Работещи в екарисажи, без административния персонал.
29. Работници в трошачните отделения на обогатителните фабрики.
30. Работещи с лазери.
31. Работещи в лабораториите за полярографски, фазов и пробирен анализ; атомно-абсорбционен и емисионен анализ при геологопроучвателните дейности.
32. Импрегнатори, включително и на електротехнически изделия."
§ 3. В приложение № 2 към чл. 1, т. 2 се правят следните изменения и допълнения:
1. В раздел II "Цветна металургия":
а) в т. 1 след думите "Пържилно-киселинен" се поставя запетая и се добавя "Преработка на цинкови полупродукти и нестандартни суровини";
б) точка 4 се изменя така:
"4. "Елисейна" - ЕООД, гара Елисейна
Пещарите, конверторчиците, машинистите на технологични кранове, газонагнетателни агрегати, багери и транспортни съоръжения, механошлосерите по поддържане, ремонт и експлоатация на машини, агрегати и съоръжения, електромеханошлосерите по поддържане, ремонт и експлоатация на машини, агрегати и съоръжения и КИП и А, зидарите при горещ ремонт на металургични пещи, раздавачите на инструменти и материали, крановиците на кран до 25 тона, заварчиците на електродъгово и газово заваряване и началниците на смени, началник, технолог, механик и енергетик на участък "Металургичен" към цех "Медодобивен"; апаратчиците на прахоулавяне и газопречистваща система, лаборантите на прахогазов анализ, механошлосерите по поддържане, ремонт и експлоатация на машини, агрегати и съоръжения, машинистите на газонагнетателни агрегати, контрольорите по качеството и началниците на смени, началник, технолог, механик и енергетик на участък "Металургично прахоулавяне"."
2. В раздел III "Химическа промишленост":
а) точка 2 се изменя така:
"2. "Софарма" - ЕАД, София
Работниците и служителите до началник на смяна включително, пряко заети в производствените процеси в цеховете "Антипиретици", "Универсален", "Химичен" и "Биотехнологии"; работниците и служителите, пряко заети в производството в основния сектор на цех "Галеника"; работниците в научно-производствените лаборатории "Лиофилни биопродукти" и "Реактиви" и в секторите "Гранулен" и "Филмьорен" на цех "Таблетен";
б) в т. 6 точката накрая става точка и запетая и се добавя "работниците по тониране на бои.";
в) в т. 10 се създава подточка 10.6:
"10.6. Работещите в пречиствателните станции на територията на "Нефтохим" - ЕАД.";
г) създават се т. 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 и 21:
"12. Научноизследователски химикофармацевтичен институт - София
Работещите в направление "Химикофармацевтична промишленост" и секции "Технологична" и "Технология на лекарствените препарати".
13. "Медика" - ЕАД, гр. Сандански
Апаратчици на екстракция и дестилация в I, II, III и V хале на участък "Фитохимия" на цех "Химичен".
14. "Биовет" - ЕАД, Пещера
Апаратчиците в обединен производствен корпус "Химочистка" и работниците в сушилните отделения в обединени производствени корпуси 1, 2, 3 и "Химочистка".
15. "Видахим" - ЕАД, Видин
Работниците по изготвяне на лепила, преработка на смеси за лепила и захранвачите в лепило-бъркачното отделение на цех "400 - Завод за пневматични гуми".
16. "Арома" - ЕАД, София
Майсторите на варки във варочно отделение "Препарати за коса".
17. "Компласт" - ЕООД, Берковица
Екструдеристите, операторите на миксер, шлосер-монтьорите, електротехниците и бункеристите в цех "Поливинилхлорид"; химикалистите и монтьорите в участък "Химичен" на цех "Полиестерни копчета".
18. "Стъклопластик" - ЕАД, Кнежа
Работниците и служителите до началник на цех включително в цех "Стъклопласти".
19. "Сторгозия" - ЕООД, Плевен
Валцьорите, помощник-валцьорите, каландристите, настройчиците, химикалистите и резачите в участък "Валов"; мелачите в отделение "Мелачно"; печатарите и химикалистите в участък "Екструдерен".
20. "Оборище" - ЕАД, София
Работниците по дозиране и пекарите на емайлови глазури.
21. "Трояфарм" - ЕАД, Троян
Автоклавистите, техниците, изготвителите, машинистите на поточна линия и началниците на смени в цех "Аерозолен"; апаратчиците, техниците и началниците на смени в цех "Производство на троксевазинсубстанция"."
3. В раздел IV "Електротехническа и електронна промишленост" се създават т. 9, 10, 11, 12 и 13:
"9. "Микроелектроника" - ЕАД, Ботевград
Работещите в чисти стаи с клас на чистота 100 и 10 000 в обособени производства "Интегрални схеми", "Планарни прибори" и "Хибридни интегрални схеми".
10. "Светлина" - ЕАД, Сливен
Работниците и служителите до началник на цех включително в цех "Газоразрядни лампи".
11. "ЕЛИА" - ЕООД, Никопол
Калайдисвачите на фиби и заливачите на ротори.
12. "ДЗУ" - ЕАД, Стара Загора
Работещите в чисти стаи с клас на чистота 100.
13. "Старт" - ЕООД, Добрич
Леярите на оловни детайли; пастировачите; заготовчиците на електролити и компоненти; операторите на: смесителна машина, добиване на оловен прах, система за регенериране на оловна паста, сушене на положителни акумулаторни плочи, автоклав, токоизправители, рязане и шлайфане на акумулаторни плочи, пречиствателна станция; акумулаторчиците на: сепариране, КОС-машина, заваръчна машина, лепене на капак-кутия, заварка на полюсни изводи, опаковка и ремонт на отпаднали групи; цеховите механици-настройчици; електрокаристите, работниците по поддръжка на "Куринг"-камери; общите работници; заварчиците на формиране; автоклавчиците-зареждачи на отрицателни акумулаторни плочи; сортировачите на акумулаторни плочи; зарядчиците на акумулатори; електромонтьорите; контрольорите на производствени операции, контрольорите във физическа лаборатория и началник на смяна в цех 10 и цех 20."
4. В раздел VI "Производство на строителни материали" се създава т. 3:
"3. "Симат" - ЕАД, Габрово
Работниците, заети в производство на стъклена и мергелна вата и воалит."
5. В раздел VIII "Транспорт" се създава т. 4:
"4. Завод за стоманобетонови конструкции и изделия" - Свищов
Работниците в цех за производство на предварително напрегнати стоманобетонови траверси и стълбове."
6. Раздел IХ се изменя така:
"IХ. Стъкларска и порцеланово-фаянсова промишленост
1. "Кристал" - ЕООД, Перник
Работниците, обслужващи пещите и фурко-машините при производство на плоско стъкло.
2. "Хан Аспарух" - ЕАД, гр. Исперих
Работниците в цех "Вани"."
Предложи
корпоративна публикация
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Резултати | Архив