ПРАВИЛНИК ЗА ОРГАНИЗАЦИЯТА НА ДЕЙНОСТТА НА ОБЩИНСКО ПРЕДПРИЯТИЕ "УПРАВЛЕНИЕ НА ОБЩИНСКИ ЗЕМИ И ГОРИ"

Приет с Решение № 957 на Столичния общински съвет от 11.10.2007 г.
Чл. 1. Този правилник урежда статута, дейността и управлението на общинското предприятие "Управление на общински земи и гори".

 

Чл. 2. (1) ОП "Управление на общински земи и гори" е общинско предприятие за изпълнението на общински дейности, свързани с управлението на земи от общинския поземлен фонд /ОПФ/, управлението, стопанисването, възпроизводството, опазването и ползването на горите и земите от общинския горски фонд /ОГФ/ - частна общинска собственост, което се осъществява в съответствие със ЗОС, ЗГ, ЗСПЗЗ, ЗООС.

(2) Предприятието е второстепенен разпоредител на общинския бюджет и не е самостоятелно юридическо лице.

 

Чл. 3. ОП "Управление на общински земи и гори" е със седалище: гр. София, район "Триадица", ул. "Петко Каравелов" № 5.

 

Чл. 4. Общинското предприятие "Управление на общински земи и гори" се създава, преобразува и закрива с решение на Столичния общински съвет /СОС/, по предложение на кмета на Столична община.

 

Чл. 5. С решението на СОС се определя дейността, структурата, числения състав и източниците на средства.

(1) Общинско предприятие "Управление на общински земи и гори" е с предмет на дейност:

- Организиране извършването на предвидените от съответната структура на Агенция по горите в лесоустройствения проект за територията мероприятия, отнасящи се за Общинския горски фонд /ОГФ/.

- Ежегодно изготвяне на необходимата по Закона за горите и ППЗГ документация и съгласуването й със съответната структура на Агенция по горите.

- Организиране залесяването на земи от Общинския горски фонд и последващото отглеждане на създадените култури.

- Организиране снабдяването на местното население по райони с дървесина за огрев, по списък представен от съответното кметство.

- Организиране извършването на предвидените в лесоустройствения проект на съответната структура на Агенция по горите сечи - промишлен дърводобив чрез отдаване на търг, след решение на СОС.

- Организиране охраната на Общинския горски фонд (ОГФ), включително и мероприятията за борба с болести и вредители, пожари и каламитети;

- Подготовка на документите, необходими за трасиране на имоти на Столична община, възстановени по реда на чл. 10, ал. 5 от ЗСПЗЗ от фирмите по поддръжка при ОСЗГ;

- Подготовка на необходимата документация за издаване на удостоверения за оценка на имотите от Общинския горски фонд от съответната структура на Агенция по горите.

- Възстановяване на терена и стабилизиране на трасировъчните точки на имотите от ОГФ по реда на чл. 34 от ППЗГ.

- Съгласуване плана за паша в горите.

- Организира странични ползвания от ОГФ.

- Организира ползването на горите и земите от ОГФ.

(2) Общинско предприятие "Управление на общински земи и гори" е с утвърдена структура, съгласно Приложение № 8.1, неразделна част от Правилника.

(3) Численият състав на общинско предприятие "Управление на общински земи и гори" е 17 /седемнадесет/ души.

(4) Финансирането на общинското предприятие "Управление на общински земи и гори" се извършва чрез бюджета на Столична община.

Всички приходи, реализирани от ОП "Управление на общински земи и гори" се внасят в приход на Столична община.

Всички разходи на ОП "Управление на общински земи и гори" се реализират по Единния Бюджетен Класификатор на разходите по бюджета на Столична община.

 

Чл. 6. На ОП "Управление на общински земи и гори" се предоставя за управление общинско имущество, съгласно Приложение № 8.2, неразделна част от Правилника.

 

Чл. 7. Общинското предприятие "Управление на общински земи и гори" при изпълнение на функциите си осъществява непосредствени връзки със специализираните и функционални звена на Столичната община, Столичния общински съвет, районите, министерствата, ведомствата и други заинтересовани органи, служби и организации.

 

Чл. 8. Кметът на Столичната община сключва трудов договор с директора на общинското предприятие "Управление на общински земи и гори".

 

Чл. 9. Директорът на общинското предприятие "Управление на общински земи и гори" назначава останалите служители по трудов договор и определя длъжностните им характеристики, съгласно утвърдената численост и структура на общинското предприятие при спазване изискванията на Кодекса на труда, Вътрешни правила за дейността му и други действащи нормативни документи.

 

Чл. 10. (1) Директорът на общинското предприятие "Управление на общински земи и гори" организира, ръководи и контролира цялостната дейност на общинското предприятие при спазване изискванията на действащото законодателство и приетите от СОС наредби, свързани с дейността на общинското предприятие.

(2) Директорът на ОП "Управление на общински земи и гори" представлява общинското предприятие пред компетентните органи.

(3) Договорите за осъществяването на дейността на общинското предприятие "Управление на общински земи и гори" се сключват от кмета на Столичната община или по пълномощие от директора на общинското предприятие.

 

Чл. 11. Кметът на Столична община или определено от него длъжностно лице координира и контролира осъществяването на дейността на общинското предприятие "Управление на общински земи и гори".

 

Чл. 12. Директорът на общинското предприятие "Управление на общински земи и гори" разработва, а кмета на Столичната община утвърждава Вътрешни правила за дейността му.

 

Чл. 13. С вътрешните правилата за дейността на общинското предприятие "Управление на общински земи и гори" се определят:

1. специализацията на вътрешните структури по дейности;

2. подчинеността и взаимовръзките;

3. правата и задълженията на персонала;

4. санкциите при неспазването на правилата и другите нормативни актове;

5. други специфични правила и изисквания, свързани с дейността.

 

Чл. 14 (1) ОП "Управление на общински земи и гори" изготвя справка за необходимите му бюджетни средства за следващата година, която внася за разглеждане и утвърждаване от Столична община в срок до 30 юли на текущата година.

(2) Бюджетните средства се използуват само по предназначение, съгласно одобрения от Столичен общински съвет бюджет на ОП "Управление на общински земи и гори" за съответната година.

(3) Промени в одобрения бюджет са възможни само след разглеждане и утвърждаване от Столичния общински съвет въз основа на мотивирано предложение от ОП "Управление на общински земи и гори".

 

Чл. 15. ОП "Управление на общински земи и гори" води счетоводна отчетност съгласно Закона за счетоводството и свързаните с него нормативни актове.

 

Допълнителни разпоредби

§ 1. Настоящият правилник се издава на основание чл. 22, ал. 2 от ЗМСМА и чл. 52 - чл. 55 от ЗОС.

Правилникът е приет от Столичния общински съвет с Решение № 957 по протокол № 120 от 11.10.2007 г.

 

Приложение 8.1
Приложение 8.1

СТРУКТУРА НА ОП "УПРАВЛЕНИЕ НА ОБЩИНСКИ ЗЕМИ И ГОРИ"

 

Приложение 8.2
Приложение 8.2

СПИСЪК НА НЕДВИЖИМОТО ИМУЩЕСТВО, ПРЕДОСТАВЕНО НА ОБЩИНСКОТО ПРЕДПРИЯТИЕ "УПРАВЛЕНИЕ НА ОБЩИНСКИ ЗЕМИ И ГОРИ"

1. Недвижим имот - част от 111-ти етаж - 4 броя офис-помещения, находящи се в район "Триадица", ул. "Петко Каравелов" № 5, вдясно от стълбището.

 

Предложи
корпоративна публикация
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Резултати | Архив