Дебат на тема: "Промяна или отмяна на науката?"

01.03.2010

На 1 март 2010 г. (понеделник) от 18.30 ч. в Червената зала на Центъра за култура и дебат "Червената къща" ще се проведе дебат на тема: "Промяна или отмяна на науката?"

Докато науката в България се бори за оцеляване, отношението в обществото към нея става все по-апатично. Този дебат поставя българските учени в центъра на вниманието и си поставя за цел да хвърли светлина за това какво е да се прави наука в Българската Академия на науките (БАН) и какво очаква академията след замислената реформа, информират организаторите на събитието.

Покана за участие е отправена към Огнян Стоичков (председател на Комисията по образование от 41 Народно Събрание), Стефан Хаджитодоров (главeн научен секретар на БАН), Сергей Игнатов (министър), Емил Хорозов (директор на Фонд за научни изследвания), Димитър Цаков (млад хуманитарист от Берлин, разработващ докторат върху Аристотел, институционално независим и необвъзран с БАН) и Камен Веселинов (Ректор на Техническия университет, София).

С участието и на заинтересовани лица и институции (БАН, Министерство на образованието и науката), умерени и радикални реформатори, умерени и радикални консерватори, експерти от системата на БАН и извън нея, ангажирани български учени, работещи за академични институции в чужбина.

С подкрепата на фондация "Америка за България".
На български език.
Вход: 2/1 лв.

 

Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
Резултати | Архив