Пресконференция по повод предстоящата конференция "Интердисциплинни изследвания на културното наследство на Балканите"

19.11.2009

На 19 ноември 2009 г., четвъртък, от 11.00 часа, в Националния пресклуб на БТА, ще се състои пресконференция на Хумболтовия съюз в България по повод на предстоящата Международна научна конференция "Интердисциплинни изследвания на културното наследство на Балканите" (19 -22 ноември 2009 г., София), с подкрепата на германската научна фондация "Александър фон  Хумболт" и с участието на балкански специалисти по праистория, археология, древна и средновековна история, физика, химия и други природни науки.

Балканите притежават една от най-съществените части откултурното наследство на Европа. На пресконференцията ще бъдат представени най-новите проучвания на древната металургия на Балканите, за започващите проучвания на златото от Варненския халколитен некропол, за най-ранната тракийска металургия в Източните Родопи, последните резултати от проучванията на най-ранния солодобивен център край Провадия, за търговията със солта като причина за богатството на Варненския златен некропол, както и новите програми на фондация "Александър фон Хумболт" за подпомагане на млади учени, съобщи БТА.

Участници: проф. Ернст Перницка и проф Албрехт Йокенхьофел - Германия; проф. Васил Николов - Национален археологически институт и музей-БАН, президент на Хумболтовия съюз в България; проф. Илза Пъжева - представител на фондация "Александър фон Хумболт"; д-р Христо Попов - Национален археологически институт и музей-БАН.


 

Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Резултати | Архив