Важен ли е изборът на застраховател за „Гражданска отговорност“

12.12.2014 | 13:28
по статията работи: Десислава Маданска
Интервю със Стела Гьошева, Дирекция „Автомобилно застраховане” в ЗАД “ВИКТОРИЯ”
Важен ли е изборът на застраховател за „Гражданска отговорност“
Снимка: ЗАД „ВИКТОРИЯ”

В разгара на кампания „Гражданска отговорност” на автомобилистите, споделяме с Вас коментара  на г-жа Стела Гьошева от Дирекция „Автомобилно застраховане” в ЗАД “ВИКТОРИЯ”, част от GENERALI GROUP, част от света.

Здравейте, г-жо Гьошева. Какви са предимствата на предлаганата „Гражданска отговорност” на автомобилистите от ЗАД „ВИКТОРИЯ” в сравнение с останалите застрахователните компании?

Голяма част от хората смятат, че тъй като застраховката е задължителна няма значение къде ще я сключат. Всъщност изборът на застраховател по тази застраховка е много важен, тъй като при настъпване на ПТП по вина на застрахованото лице, сумите, които изплащат застрахователите за причинените увреждания на имущество или трети физически лица, са с много високи размери, често непосилни за обикновения човек. Тук е и едно от основните предимства на ЗАД „ВИКТОРИЯ”, а именно че дружеството е признато от клиентите си, а и от бранша, като изключително коректен и изряден платец. Отделно цените ни са изключително конкурентни, а и по желание на застрахования предоставяме Сертификат „Зелена карта” с безплатно покритие за една от съседните „трети страни” Турция или Македония. В допълнение, наличието на застраховка „Гражданска отговорност” на автомобилистите (ГО) в ЗАД „ВИКТОРИЯ” носи много допълнителни отстъпки по застраховки Каско на МПС и „Автомобилен асистанс” за България и Европа.

Каква е цената на ГО в ЗАД „ВИКТОРИЯ”? За кои клиенти застраховката е най-изгодна?

В момента ЗАД „ВИКТОРИЯ” предлага едни от най-конкурентните цени на пазара за физически лица над 40 г. и пенсионери! Това е така, защото статистическите ни данни показват, че в тази възрастова група честотата на щети и размера на изплатените обезщетения са по-ниски. Съвсем    скоро дружеството преразгледа и актуализира цените си и за физическите лица между 30 и 40 г. Полиците, които се плащат еднократно са по-евтини, тъй като и разходите, свързани с обслужването им са по-ниски. Така при правилно планиране на семейния бюджет хората реално спестяват. Можете да се убедите сами изчислявайки Вашата застраховка Гражданска отговорност тук >>   

Могат ли клиентите да си купят ГО на ВИКТОРИЯ от интернет?

Да, разбира се. ЗАД „ВИКТОРИЯ” предлага онлайн застраховане от 2009 г. Реализираните продажби през този канал се увеличават с всяка изминала година като предлагаме онлайн 10 различни вида застраховки.

Как става това?

Достатъчно е да напишете ЗАД „ВИКТОРИЯ” в google търсачката. След това от страницата на дружеството: www.victoria-insbg.com избирате застраховай онлайн и от там попълвате заявка за застраховка „ГО” на автомобилистите. След това наш служител сe свързва с клиента и уточнява останалите необходими подробности относно издаването и получаването на полицата.  

Новините от последните месеци за сертификата Зелена карта са, че той отпада стига водачът да има валидна ГО, вашият коментар?

При условие, че клиентът има сключена застраховка ГО, полицата е валидна за територията на България, държавите членки на ЕС, всички държави от Европейското икономическо пространство, Андора, Сърбия и Швейцария. За тези държави Сертификат “Зелена карта” не е необходим, но ако клиентът поиска издаването му в ЗАД „ВИКТОРИЯ” – то е безплатно. Отделно в Наредба N 49 от 16.10.2014 г. за задължителното застраховане изрично е записано, че Застрахователят не е длъжен да издава Сертификат „Зелена карта”, когато застрахователната полица е съставена и на английски език. Полиците, които издава ЗАД „ВИКТОРИЯ” от 04.12.2014 г. в съответствие с изискванията на Наредба N 49, са с превод на английски език. Ето защо клиентите ни могат спокойно да пътуват в чужбина само с полицата по застраховка „ГО”. Издаването на Сертификат „Зелена карта” е задължително, когато клиентът пожелае покритие за някоя от третите страни членки на Международното споразумение „Зелена карта”, например: Турция, Македония, Русия, Молдова или друга държава.   

В навечерието на предстоящите коледни и новогодишни празници какво ще е Вашето послание към настоящите и потенциални клиенти на ЗАД „ВИКТОРИЯ“?

Пожелавам на всички много здраве, усмивки и вяра в доброто!

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
Старият вампир извежда малкото вампирче за първото му среднощно пиршество. Набелязват жертва, малкото забива зъби и започва да смуче кръв, по едно време се спира и пита баща си: - Тате, до последна...
На този ден 25.01   41 г. – Сенатът избира Клавдий за римски император. 1327 г. – 14-годишният Едуард III става крал на Англия, но страната се управлява от неговата майка –...
Полезно от Мрежата
7sport.net
Betindex.net