Една година здравно застраховане на ЗАД „Виктория“

06.11.2014 | 15:04
по статията работи: econ.bg
Интервю с Ирина Пейчева, Директор „Злополука, заболяване, туристически застраховки и Асистанс“ в Застрахователно АД „ВИКТОРИЯ“
Една година здравно застраховане на ЗАД „Виктория“
Снимка: ЗАД "ВИКТОРИЯ"

Ирина Пейчева е Директор „Злополука, заболяване, туристически застраховки и Асистанс“ в Застрахователно АД „ВИКТОРИЯ“

1. ЗАД"ВИКТОРИЯ" предлага медицински /здравни/ застраховки вече 1 година. Какъв е Вашият коментар за изминалата година?

През изминалата година моят екип и всички колеги от ЗАД „ВИКТОРИЯ“ работихме усилено в три направления - усъвършенстване на застраховката като финансов продукт, популяризирането й и осигуряването на удобство и добра система на обслужване на нашите клиенти.

През изминалата година бяха проведени 13 здравни празника, в които популяризирахме профилактиката като изключително важен елемент в грижата за собственото здраве. „Галерия със снимки може да разгледате на нашата фен страница във фейсбук: www.facebook.com/ZADVICTORIA .

Можем да се похвалим със сключени договори за абонаментно обслужване с лечебни заведения в цялата страна, а за удобството на клиентите на ЗАД „ВИКТОРИЯ“ работи денонощен Асистанс-център.

За първата година на здравното застраховане ЗАД „ВИКТОРИЯ“ пуска на пазара и новата си здравна линия застраховки HEALTH Line.

1926692. Кои са най-често срещаните медицински застраховки? Кои рискове се предпочитат от клиентите?

Застраховките за сметка на работодателя са най-често сключваните на пазара на здравното застраховане. Почти всички се сключват с опция за включване на членовете на семействата на служителите. Това говори за осъзнатата полза от застраховката. Наистина, всеки който веднъж се е възползвал от полицата си, желае да се застрахова отново. Здравната застраховка не е само чисто покриване на риска /поемане на разходите за полученото лечение/, тя осигурява и логистика при получаването на медицинска услуга /записване на часове за прегледи, свобода на избор на специалисти и лечебни заведения/ и наистина е добра комбинация между финансиране и обслужване на човека със здравословен проблем.

Имали сме случаи, в които лечението на наши клиенти е поето по линия на НЗОК, но за удобство ползват Асистанс-услугата на ЗАД „ВИКТОРИЯ“ за определяне на часове.

Най-предпочитаните покрития са и най-често използваните - „Извънболнична помощ“ и „Възстановяване на разходи“.

3. Какви здравни застраховки предлага ВИКТОРИЯ? Кои са ползите за клиентите и защо да избират продуктите Ви пред тези на конкурентите?

Медицинската /здравна/ застраховка на ЗАД „ВИКТОРИЯ“ се сключва на модулен принцип. Нашата идея е клиентите да не плащат за покрития от които нямат нужда. Структурата на застраховката ни вече е добре позната на застрахователния пазар: Основно покритие „БОЛНИЧНА ПОМОЩ“, като към него се добавят допълнителни покрития - „Извънболнична помощ“, „Възстановяване на разходи“, „Бременност и раждане“, „Подобряване условията на медицинска грижа“. Предлагаме и допълнителен модул „Профилактика“.

Не случайно и „Здравният слоган“ на нашата компания е: „Здравна застраховка в ЗАД ВИКТОРИЯ = Медицински грижи по твой избор“. За нас наистина е важно киентът сам да избира своята застраховка, не само защото познава по-добре собствените си застрахователни потребности, а и защото само така застраховката се превръща в осъзнат финансов продукт.

4. Какви са лимитите на покритие?

Застраховката се сключва с различни лимити, групирани в три опции - Основна, Стандартна и Луксозна.

И тук сме дали свобода на избора - нивата на покритие могат да се комбинират. Например, можете да сключите основно покритие „Болнична помощ“ с луксозна опция плюс допълнително покритие „Извънболнична помощ“ със стандартна опция.

5. Какви са предимствата на новата ви здравна застраховка HEALTH Line? Какво налага „пакетното“ застраховане?

Медицинската /здравна/ застраховка представлява множество комбинации от рискове, покрития и лимити. Наистина на нашите клиенти се предлага море от възможности, но не всеки има възможност да отдели време и усилия да се задълбочи в тази проблематика. Живеем в динамичени времена и хората предпочитат нещата да са ясни, добре структурирани, но същевременно и да получат всичко необходимо като медицинска грижа.

За да откликне на тази потребност, ЗАД „ВИКТОРИЯ“ създаде своя здравна линия застраховки.

В HEALTH Line са включени трите най-търсени покрития на българския пазар - „Болнична помощ“, „Извънболнична помощ“ и „Възстановяване на разходи“.

Интересното тук е, че на практика само с 4 разлики в двата пакета предлагаме почти всички възможни здравни грижи и стоки, но с различни лимити на ползване – Basic с общ лимит 4 200 лева и Plus с общ лимит 10 200 лева.

Вече нашите клиенти ще могат с един поглед да обхванат нещата, които ги интересуват и лесно да вземат своето решение коя опция да предпочетат.

6. Какво да очакваме за Втория рожден ден на здравното застраховане на ЗАД „ВИКТОРИЯ“ ?

Ще се постараем в най-скоро време да предложим на нашите клиенти и допълнителен модул „Стоматологично лечение“, както и усилено ще продължим да работим за тяхното удобство при ползване на „Медицинската застраховка“.

За повече информация за здравните застраховки и HEALTH Line можете да посетите сайта на нашето дружество www.victoria-insbg.com или да посетите най-близкия офис на ЗАД „ВИКТОРИЯ“.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Резултати | Архив
  • Женевски конвенции
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
Иванчо пита вкъщи: - Тате, как разговарят змиите? Бащата поглежда тъщата и подхвърля: - Защо мълчиш? Детето се интересува!..
На този ден 25.01   41 г. – Сенатът избира Клавдий за римски император. 1327 г. – 14-годишният Едуард III става крал на Англия, но страната се управлява от неговата майка –...
Полезно от Мрежата
7sport.net
Betindex.net