ЗАД "Виктория" дава бонус за всяка годишна полица по "Гражданска отговорност"*

30.01.2014 | 14:49
по статията работи: Елица Елефтерова
Интервю с Георги Иванов – директор „Автомобилно застраховане”, ЗАД „Виктория”
ЗАД "Виктория" дава бонус за всяка годишна полица по "Гражданска отговорност"*

Интервю с Георги Иванов – Директор „Автомобилно застраховане”, ЗАД „Виктория”.

Георги Иванов е завършил е Техникум по енергетика “Вилхелм Пик” (сега Професионална гимназия “Хенри Форд”), специалност “Двигатели с вътрешно горене” и Техническия университет в София, специалност “Системи и управление”. Работил е в ДЗИ на различни позиции в областта на автомобилното застраховане. През 2002 г. става част от екипа, основал ЗАД “ВИКТОРИЯ”. Работи като началник отдел “Ликвидация”, зам.-директор и от 2012 г. директор “Автомобилно застраховане” в компанията.

Различава ли се застраховка "Гражданска отговорност" за нов автомобил от тази за стар автомобил и кои са определящите фактори?

През последните няколко години, повечето застрахователни компании на нашия пазар направиха анализи на резултатите по застраховка „Гражданска отговорност” на автомобилистите. В резултат на тези анализи, като цяло тарифите на компаниите бяха сегментирани в по-голяма степен, не само по вида МПС. Въведоха се различни тарифни групи – по региони на регистрация, по възраст на клиента и т.н.

По този начин застрахователните компании се стремят да подобрят резултатите си по тази застраховка и да продават повече полици в групите с по-благоприятен риск, предлагайки по-добри цени на клиентите. Това е причината някои компании да имат различни цени за „нови или по-стари” автомобили.

Какво ще променят новите правила за "Гражданска отговорност” от месец март?

Промените в Наредба 24, касаещи покритието на застраховка „Гражданска отговорност” на автомобилистите на територията на Европейския съюз. Всъщност промяна на покритието няма – и в момента всички полици са валидни на територията на всички държави членки на Европейския съюз, всички държави от Европейското икономическо пространство, както и Андора, Сърбия и Швейцария. С влизане в сила на въпросните промени, върху полицата ще има изричен текст, който указва това.

Застрахователните компании се стремят да правят все по-точна оценка на риска, за да предложат конкурентни тарифи. По същата причина клиентите, които декларират, че ще управляват автомобилите си в България, получават отстъпки. И това е логично предвид риска. С въвеждане на този текст в полицата, се решават евентуалните спорове относно валидността на полицата при събитие в чужбина.

Освен това, с промените се регламентира началото и краят на годишните полици. Във връзка с това ЗАД „Виктория” ще подари на клиентите си един ден допълнително покритие към всяка годишна полица по застраховка „Гражданска отговорност” на автомобилистите.

Нужни ли са иновации в застрахователния бранш и бихте ли споделили Вашия опит в ЗАД “Виктория”.

Иновациите са необходими във всяка сфера, във всеки бранш. При нас те дават възможност да разширим спектъра и да подобрим качеството на предлаганите от нас застрахователни продукти и услуги. Да бъдем още по-близко до нашите клиенти и техните потребности. Ето защо ние разработихме и предлагаме на нашите многобройни клиенти една иновативна за нашия пазар услуга „Мобилен застраховател”.

Ако желаете да спестите време и пари просто направете безплатна заявка в сайта на ЗАД „Виктория” и ние ще ви посетим в удобен за вас ден и час, на място в дома, офиса или търговския ви обект, ще ви обясним всичко което ви интересува, ще ви предложим, ако желаете над 80 застрахователни продукта, като ви издадем полицата на място.

За нашите клиенти ние предлагаме още и следните иновативни услуги:

 • Напомняне за падеж на поредна вноска чрез SMS;
 • Уведомяване за изплатено застрахователно обезщетение чрез SMS;
 • Проверка за движение на щетата в сайта на дружеството;
 • Плащане на поредна вноска чрез сайта;
 • Плащане на вашата онлайн полица директно от Вашия смартфон;
 • Сключване на застраховки онлайн.

Изчислете тук цената на вашата застраховка "Гражданска отговорност", посетете фен страницата на ЗАД „Виктория“ във фейсбук: www.facebook.com/ZADVICTORIA или позвънете на 0700 19 577 за повече информация.

*Информация на партньор на Econ.bg. 

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Резултати | Архив
 • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
 • Най-старата коневъдна ферма в света
 • Най-старата коневъдна ферма в света
 • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
 • Зимна приказка
Събеседване: - Защо искате да работите при нас? - Аз съм счетоводител, с 20 години стаж, както и голям опит! - Колко преви 2+2? - А колко трябва да прави? - Кога ви е удобно да започнете?
На този ден 28.10   312 г. – Битката на Милвийския мост: Константин I побеждава Максенций и става едноличен управител на Римската империя. 1492 г. – Христофор Колумб открива...