Global Finance обяви УниКредит Булбанк за най-добра попечителска банка в България за 2019 г.

07.06.2019 | 16:00
по статията работи: econ.bg
Global Finance обяви УниКредит за най-добра попечителска банка за 2019 г. за Централна и Източна Европа. Освен това в още 5 отделни държави като най-добра попечителска банка в Австрия, Чехия, Унгария, Словения и Сърбия
Global Finance обяви УниКредит Булбанк за най-добра попечителска банка в България за 2019 г.

Международното финансово списание Global Finance („Глобал файненс“) обяви УниКредит Булбанк за „Най-добра попечителска банка в България“ за 2019 г. за шеста поредна година. През март същото издание избра УниКредит Булбанк за „Най-добра банка в България“ за 2019 г.  

Global Finance обяви УниКредит за най-добра попечителска банка за 2019 г. за Централна и Източна Европа (ЦИЕ). Освен това в още 5 отделни държави като най-добра попечителска банка в Австрия, Чехия, Унгария, Словения и Сърбия.

„Много се радваме, че за шеста поредна година сме избрани за лидер на попечителските услуги в България. Подходът на УниКредит Булбанк в обслужването на клиентите ни ще продължи да бъде съсредоточен върху повишаване на клиентската удовлетвореност и предлагане на продукти, съобразени с нуждите на всеки клиент. Високата експертна оценка на Global Finance е още едно доказателство за професионализма на нашия екип, високо признат на местно и глобално ниво“, коментира Антоанета Куртяну, директор Корпоративно, инвестиционно и частно банкиране и член на Управителния съвет на УниКредит Булбанк.

„Уникредит Булбанк затвърждава водещата си позиция в предлагането на попечителски услуги в България. Банката обслужва широк набор от институционални клиенти - банки, инвестиционни посредници, договорни фондове, пенсионни фондове, глобални попечители и други, като предлага пълния набор от попечителски услуги, съобразени с нуждите на клиента.  Активите, съхранявани под попечителство от УниКредит Булбанк нарастват устойчиво през последните няколко години, като само за последната бележат ръст от над 11%, а получената от банката награда на Global Finance „Най-добра попечителска банка в България за 2019“, за шести пореден път е доказателство за професионализма, широката пазарната експертиза и усилията, които екипът ни полага ежедневно, за да отговорим на високите изисквания на нашите институционални клиенти“, коментира Александър Киров, директор на управление Глобални транзакции в УниКредит Булбанк.

Наградата се връчва на база на пазарно проучване, информация от външни източници и информация от банки. По тази начин за победители се избират институциите, които надеждно предоставят най-добрите услуги на местните пазари и региони. 

Обективните критерии, които се оценяват при избора на най-добри банки, са: отношения с клиентите, качество на обслужването, конкурентно ценообразуване, безпроблемно обработване на необичайни заявки, технологични платформи, пост сетълмент операции, планове за бизнес непрекъсваемост и познаване на местните регулации и практики. Global Finance получи информация и от лица, които ползват попечителски услуги. Представянето бе оценено за периода от 1.01.2018 г. до 31.12.2018 г. 

„Тези награди отличават институциите с експертен опит на местните пазари и технологични способности за системно предоставяне на попечителски услуги с отлично качество на попечители в целия свят“ - каза Джоузеф Джарапуто - издател и главен редактор на Global Finance. „Нашите победители предлагат сигурност, прозрачност, ефикасност и качествени консултации, които защитават активите на клиентите и добавят стойност.“

УниКредит Булбанк е лидер на българския банков пазар като банка номер едно по активи, кредити за бизнеса и за домакинствата, депозити на фирми и граждани, акционерен капитал и други показатели. Банката е и на челни позиции по отношение на показателите за рентабилност и ефективност. 

Банката е част от УниКредит, чиято ясна и дългосрочна стратегия е да бъде успешна паневропейска търговска банка. УниКредит обслужва 26 милиона клиенти в Западна, Централна и Източна Европа. Групата има силен местен и международен опит, който споделя със своите клиенти чрез водещи банки на 14 основни пазара в Европа: Италия, Германия, Австрия, Босна и Херцеговина, България, Хърватия, Чехия, Унгария, Румъния, Словакия и Турция. Чрез международната си мрежа, УниКредит обслужва клиенти в още 18 страни по целия свят.

Международното списание Global Finance има над 50 000 тираж и читатели в 188 страни. Изданието има офиси в Ню Йорк, Лондон и Милано. 

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
  • Женевски конвенции
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
Лекарят ми предписа 2 литра вода на ден. Сметнах я в кубчета лед и ми излезе 14 уискита...
На този ден 02.08   338 пр.н.е. – армията на Филип II постига решителна победа в Битката при Херонея, което осигурява хегемония на македонското царство в Гърция. 216 пр.н.е. –...