БТПП представя възможности за бизнес и инвестиции в Индонезия

гр. София
05.02.2013

На 5 февруари 2013 г. (вторник) от 10.00 ч. в сградата на Българската търговско-промишлена палата (БТПП) (София, ул.”Искър” 9, ет. 1, зала А) Българската търговско-промишлена палата ще представи за своите членове актуалните възможности за бизнес и инвестиции в Индонезия, промените в икономическото и търговско законодателство в страната. Събитието ще се проведе съвместно с Посолството на Република Индонезия в България.

Индонезия е перспективен търговски партньор на България сред страните от Югоизточна Азия. Страната разполага със значителни минерални природни ресурси – природен газ, въглища, нефт, цинк, никел, мед, боксит и злато. Страната играе активна роля и в икономическото партньорство между АСЕАН и страните от Европейския съюз в рамките на Форума Азия-Европа (АСЕМ). Индонезия е благоприятна дестинация за бизнес и туризъм.

Сред основните износни стоки към Индонезия са: семена от анасон, ким, кориандър; медни ламарини; тютюни; интегрални схеми; препарати за храна на животни; машини за отливане с приложение в металургичната промишленост; хартия за рециклиране.

Българският внос се формира основно от: кафе, аминосъединения, палмово масло, хартии и картони, машини за пресяване; масла и мазнини, електрически акумулатори.

Н. Пр. г-н Саптомо, посланик на Република Индонезия в България, ще представи промените в условията за бизнес и търговия в Индонезия през последните години, както новостите в законодателството, с цел разширяване на икономическите отношения между двете страни.

Представители на медиите ще могат да проследят представянето за българските фирми.

Тази статия ви хареса? Следете всичко най-интересно от Econ.bg и във
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Резултати | Архив
Полезно от Мрежата
7sport.net
Betindex.net