Топлофикация - София има да връща пари на 51% от клиентите си

17.08.2011 | 12:00
по статията работи:
От днес започва изплащането на изравнителните сметки
Топлофикация - София има да връща пари на 51% от клиентите си

От днес клиентите на Tоплофикация могат да плащат изравнителните си сметки или да получат сумите за връщане, ако са надплатили.

Фактурите са заредени в компютрите на Топлофикация София, след като вчера това стана в Пловдив. Според данните, 49 на сто имат да доплащат, а 51% да получават надвзети пари от Топлофикация, съобщава bTV.

Над 11 хиляди домакинства ще плащат много високи изравнителни сметки със служебно начислена максимална мощност, защото не са допуснали топлинните счетоводители в домовете си.

Дори сметките с максимална мощност да са предадени на Топлофикация, те все още могат да бъдат оспорени. Тези семейства трябва да поискат извънреден отчет. За тези абонати тече тримесечен срок, считано от деня, в който изравнителните сметки са връчени на домоуправителите.

На отделен ред в месечните съобщения, които абонатите предстои да получат, ще бъде записана начислената сума за доплащане от изравнение или връщане от изравнение, съобщиха от "Топлофикация София".

Сумите за доплащане, заедно с месечните сметки за топла вода могат да бъдат внесени във всяка каса на дружеството или по безкасов път /по Интернет чрез е-pay, чрез банкомати, електронно банкиране, чрез открита разплащателна сметка в банка, както и през пос - терминалите на дружеството. За улеснение на клиентите са монтирани още четири пос-терминала за ползване на дебитни и кредитни карти.

Клиентите, които имат да получават суми за връщане от изравнение и нямат просрочени задължения, могат да изберат или да получат парите си в брой, или да оставят сумата за покриване на следваща сметка.

От сумата за връщане се приспада дължимото по сметката за съответния месец или за просрочените месеци, а оставащите пари, според желанието на потребителя, може да се получат в брой или да се оставят за покриване на следващите задължения. Няма краен срок за получаване на сумите.

Ако клиентите пожелаят да получат парите си в брой, трябва да отидат в Отдела за обслужване на потребителите в съответния топлорайон и да представят документ за самоличност. В случай, че не са титуляри на партидата, трябва да носят и нотариално заверено пълномощно.

За подобряване на обслужването клиенти на топлорайон „София" могат да получават сумите за връщане от изравнителната си сметка в две централни каси - на бул. „Княз Ал. Дондуков" № 56 и бул. „Ген. Михаил Д. Скобелев" № 11. Работното време на двете каси е от 7.00 ч. до 19.00 ч.

Сумите могат да се получават и в ТР „София". - ул. „202" № 6, Отдел „Обслужване на потребители и събираемост". Работното време на отдела е от 8.00 ч. до 15.30 ч. Телефон за допълнителна информация - 813 13 36.

При покупко-продажба на отопляем имот, новият собственик и продавачът на имота следва да подпишат и представят на „Топлофикация София" ЕАД споразумение между тях относно разплащането по изравнителната сметка за изминалия сезон, която ще се получи след датата на покупко-продажбата.

Ако този въпрос не е уреден между тях, според нормативната уредба новият потребител се задължава с изравнителната сметка. Той получава сумата за връщане от изравнение или заплаща сумата за доплащане, ако има такава. В случай, че старият собственик настоява да получи сумата, необходимо е присъствието и съгласието на двете страни.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Зимна приказка
  • Женевски конвенции
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Блондинка звъни на оператора си: - Извинете, не ми работи интернетът... - А вие с рутер ли сте? Кратко мълчание... - Не, сама съм!!!
На този ден 01.02   1587 г. – Кралицата на Англия Елизабет I подписва смъртната присъда на Мария Стюарт. 1788 г. – В САЩ е патентован параходът. 1800 г. – Наполеон Бонапарт...
Полезно от Мрежата
7sport.net
Betindex.net