Работодатели могат да кандидатстват за нови работни места

25.11.2016 | 16:35
по статията работи: econ.bg
Работодателите, които желаят да разкриват свободни работни места на територията на София град, могат да направят това с подаване на заявка по схема “Младежка заетост”
Работодатели могат да кандидатстват за нови работни места
Снимка: под лиценза на creative commons

Работодатели отново могат да канидатстват за разкриване на работни места по оперативната програма за развитие на човешките ресурси, съобщават от Агенцията по заетостта. 

На този втори етап от изпълнението на схемите, безработните лица, одобрени от работодателите, ще имат възможност да преминат професионално обучение или обучение за придобиване на ключова компетентност с ваучери съгласно ПМС № 280 от 2015 г. За схема “Обучения и заетост за младите хора” заявки за разкриване на свободни работни места на територията на София град няма да се приемат. 

Работодателите, които желаят да разкриват свободни работни места на територията на София град, могат да направят това с подаване на заявка по схема “Младежка заетост”. Максималният брой безработни лица, които могат да се наемат от страна на 1 работодател, е десет. 

При набирането на заявки няма да бъдат изисквани съпътстващи документи. Те следва да се представят преди сключване на договор със съответния работодател. 

За да се гарантират справедливи условия и равнопоставеност при кандидатстването, набраните заявки ще бъдат разгледани и оценени от Комисиите по заетостта към Областните съвети за развитие на база критерии, посочени в утвърдена от министъра на труда и социалната политика методика. 

От 28.11.2016 г. до 09.12.2016 г. във всички бюра по труда в страната всеки работодател, който желае да наеме безработни лица по тези схеми, може да подаде заявка съобразно своите потребности.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Зимна приказка
  • Женевски конвенции
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Когато разбрали, че бързият влак от София до Бургас пътува 8 часа, китайците били истински впечатлени от размерите на България...
На този ден 26.11   1335 г. – Провежда се първата среща на Вишеградската тройка – между кралете на Полша, Унгария и Чехия, на която се формира Антихабсбургски съюз. 1394 г....