Финансовият регулатор одобри проспект на емисия акции на "235 Холдингс"

17.01.2018 | 12:40
по статията работи: econ.bg
Акциите са с номинална и емисионна стойност от 1 лев всяка и ще бъдат издадени в резултат на увеличаване на капитала на дружеството
Финансовият регулатор одобри проспект на емисия акции на "235 Холдингс"
Снимка: БГНЕС

На заседанието си на 16.01.2018 г. Комисията за финансов надзор (КФН) реши, че потвърждава проспект на „235 Холдингс” ЕАД, гр. София, за първично публично предлагане на емисия в размер на 19 900 000 броя обикновени, поименни, безналични, свободнопрехвърляеми акции с право на глас.

Акциите са с номинална и емисионна стойност от 1 лев всяка и ще бъдат издадени в резултат на увеличаване на капитала на дружеството. Вписва посочената емисия акции, предмет на първично публично предлагане, в процес на емитиране, във водения от КФН регистър. Вписва „235 Холдингс” ЕАД, гр. София, като емитент в регистъра по ЗКФН.

На заседанието си на 16.01.2018 г. КФН реши още:

2. Изпраща писмо до Люксембургската Комисия за надзор на финансовия сектор, че управляващо дружество Schroder Investment Management S.A., Luxembourg, може да започне публично предлагане на територията на Република България на два класа ценни книжа на подфондове Global cities real estate, клас C ACC EUR-HEDG, и Global diversified growth, клас C ACC EUR, на инвестиционно дружество Schroder International Selection Fund.

3. Одобрява извършването на пряко придобиване на 100% от капитала на „ОББ-Метлайф Животозастрахователно дружество” АД от страна на „ДЗИ -Животозастраховане” ЕАД.

4.Издава на „ЗД „ОЗОК Инс” АД, София, лиценз за разширяване обхвата с нов клас застраховка по Кодекса за застраховането, която включва: “Сухопътни превозни средства (без релсови превозни средства)“.

5. Приема на второ гласуване Наредба за изменение и допълнение на Наредба № 33 от 19.09.2006 г. за индивидуалните заявления за участие във фонд за допълнително задължително пенсионно осигуряване и за възобновяване на осигуряването в универсален пенсионен фонд.

6. Приема на второ гласуване Наредба за изменение и допълнение на Наредба № 3 от 24.09.2003 г. за реда и начина за промяна на участие и за прехвърляне на натрупаните средства на осигурено лице от един фонд за допълнително пенсионно осигуряване в друг съответен фонд, управляван от друго пенсионноосигурително дружество.

7. Приема на второ гласуване Наредба за изискванията към годишния доклад за професионалната схема и за реда и начина за предоставяне на данни за управлението на професионална схема на чуждестранно предприятие осигурител.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Резултати | Архив
  • Женевски конвенции
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Иванчо пита вкъщи: - Тате, как разговарят змиите? Бащата поглежда тъщата и подхвърля: - Защо мълчиш? Детето се интересува!..
На този ден 05.08   1100 г. – Хенри I е коронован за крал на Англия в Уестминстърското абатство. 1716 г. – 40-хилядна австрийска армия начело с принц Йожен Савойски разгромява...
Полезно от Мрежата
7sport.net
Betindex.net