Финансовият регулатор отказа лиценз на "Ирис Кепитъл" за управляващо дружество

21.12.2017 | 12:40
по статията работи: econ.bg
КФН издаде одобрение на „Лев Инвест" АДСИЦ, гр. София, за смяна на банката-депозитар във връзка с тяхно заявление
Финансовият регулатор отказа лиценз на "Ирис Кепитъл" за управляващо дружество
Снимка: БГНЕС

На заседанието си на 20.12.2017 г. Комисията за финансов надзор (КФН) реши, че oтказва да издаде лиценз за извършване на дейност като управляващо дружество на „Ирис Кепитъл” АД (в процес на учредяване).

На заседанието си на 20.12.2017 г. КФН реши още:

2. Открива административно производство за прилагане на принудителна административна мярка, с която се налага забрана за срок от три месеца, считано от 07.01.2018 г., на Цветан Иванов Борисов да управлява и представлява „Интерактив кампъни” ЕООД. Удължава срока на квестурата на дружеството с три месеца, като Наталия Ангелова Кумпикова, квестор на дружеството, следва да изпълни всички дадени от КФН указания.

3. Изпраща писмо до „Опортюнити България Инвестмънт" АД, гр. София, с указания за отстраняване в едномесечен срок на непълноти и несъответствия, както и да представи допълнителна информация, във връзка с проспект за първично публично предлагане на акции, които ще бъдат издадени от дружеството.

4. Издава одобрение на „Лев Инвест" АДСИЦ, гр. София, за смяна на банката-депозитар във връзка с тяхно заявление.

5. Признава придобита квалификация за извършване на дейност като инвестиционен консултант на Светослав Огнянов Георгиев.

6. Издава одобрение на „СИИ Имоти" АДСИЦ, гр. София, за промени в устава на дружеството, които ще бъдат предложени за гласуване на извънредно общо събрание на акционерите, което ще се проведе на 16.01.2018 г.

7. Одобрява внесения в КФН проект на актуализиран бюджет за административните разходи на Фонда за компенсиране на инвеститорите за 2017 г. по ЗППЦК.

8. Определя размера на вноската на застрахователите, предлагащи в Република България задължителна застраховка „Гражданска отговорност" на автомобилистите по чл. 461, т. 1 от Кодекса за застраховането, на 10 лева за всяко отделно моторно превозно средство. Вноската към Гаранционния фонд се записва на отделен ред в застрахователната полица.

Определя размера на вноската на застрахователите, предлагащи в Република България задължителна застраховка „Злополука" на пътниците в средствата за обществен превоз по чл. 461, т. 2 от Кодекса за застраховането, на 0,15 лева за всяко място, без мястото на водача, за което е сключена задължителна застраховка.

Определя сроковете за превеждане на вноските по сметка на Гаранционен фонд:

- ежемесечно до 10-то число на втория месец след месеца на сключването на застраховките;

Застрахователите събират и внасят пълния размер на вноската от 10 лева за всяко отделно моторно превозно средство и 0,15 лева за всяко място, независимо от разсрочено плащане на премията, когато такова е предвидено в застрахователния договор.

9. Одобрява представения от Гаранционния фонд проектобюджет за административната издръжка и за инвестициите в активи за собствена дейност и други свързани с тях разходи на Гаранционния фонд за 2018 г., в изпълнение на разпоредбата на чл. 546, т. 7 от Кодекса за застраховането.

10. Приема Плана за действие на Комисията за финансов надзор за 2018 г.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
Срещат се двама приятели. Единият пита: - Какво ще правиш в събота? - Ще ходим със сина ми в парка да пускаме хвърчило дракон да лети! А ти? - И аз имам подобна програма - ще изпращам тъщата на...
На този ден 03.08   1492 г. – Христофор Колумб отплава от пристанището Палос де ла Фронтера в Испания на Първата си експедиция с корабите Санта Мария, Пинта и Ниня. 1529 г. – В...
Полезно от Мрежата
7sport.net
Betindex.net