Българската компания Балкан Сървисис реализира успешно ERP проект в румънска банка*

08.11.2011 | 11:50
по статията работи:
Със завършването на проекта в Емпорики Банк Румъния, Балкан Сървисис се позиционира като регионален консултант в сферата на бизнес софтуера
Българската компания Балкан Сървисис реализира успешно ERP проект в румънска банка*

*Информация на партньор на Econ.bg

Българската консултантска компания Балкан Сървисис завърши успешно проект по внедряване на система за управление на бизнес Atlantis ERP Financials в Емпорики Банк Румъния, която е част от френската група Credit Agricole. Проектът е продължил около седем месеца. Той включва интеграция с основната банкова система Oracle FlexCube, с Business Intelligence решението QlikView, както и внедряването на платформата за уеб достъп Atlantis Web Services, която позволява на над 100 потребители да достъпват фирмените данни през настолни компютри или преносими устройства. След успешните проекти на Балкан Сървисис в Емпорики Банк България ЕАД, Пиреос Банк България АД, Първа инвестиционна банка АД, Райфайзен Банк България ЕАД, УниКредит Груп и др., компанията се налага като надежден доставчик на ERP системи и други бизнес софтуерни решения за финансовия сектор.

„Успешното завършване на ERP проекта в Емпорики Банк Румъния, както и преди това на подразделенията на банката в България и в Албания, позиционира Балкан Сървисис като регионален консултант в сферата на бизнес софтуерни решения и доказва способността на екипа ни да осъществява сложни международни проекти. Сред успешно реализираните от нас ERP проекти в Румъния са също тези в предприятията Altex и Monbat" - заяви Филип Мутафис, управляващ партньор на компанията - „Проектът в Румъния протече при непрекъсната комуникация с още четири доставчика на бизнес решения, включително основната банкова система и завърши с едновременната миграция за два почивни дни на всички системи на банката."

Проектът обхваща управлението на взаимоотношенията с всички доставчици на банката, информацията за авансите към служителите, управлението на разходите за бъдещи периоди, както и тяхното разпределение по разходни (cost) центрове, в съответствие с организационната структура на финансовата компания. ERP - системата е напълно синхронизирана с румънските национални счетоводни стандарти, международните счетоводни стандарти, както и с корпоративните изисквания в рамките на Credit Agricole. Сред новите функционалности са също ежедневна преоценка на чуждестранните валутни позиции и иницииаране на плащания едновременно в местна и чуждестранна валута.

Важна особеност на новата система е, че може да управлява Данък Добавена Стойност, съобразно изискванията на местното законодателство, както и на стандартите VIES и Intrastat. Освен това Atlantis ERP изготвя всички необходими на Емпорики Банк Румъния отчети, свързани с местните регулаторни изисквания. Системата осъществява и моделиране на румънския сметкоплан, спрямо изискванията на Емпорики Банк на международно ниво. В рамките на проекта екипът на Балкан Сървисис е създал и политика по сигурността, която определя достъпа до различни видове корпоративна информация, както и групите от потребители и е напълно съобразена с румънските регулаторни изисквания и международните стандарти.

Автоматизирано е управлението на дълготрайните активи на Емпорики Банк Румъния, тяхното отчитане по международните счетоводни стандарти, ревалоризация, както и автоматизацията на записите, свързани с амортизацията. На практика ERP системата автоматично осчетоводява и разпределя формираната амортизация за съответния период по различни разходни (cost) центрове и отразява информацията в отчетите.

Повече за Балкан Сървисис

Балкан Сървисис ООД (https://balkanservices.com/) предлага консултантски услуги в сферата на приложенията за бизнес управление, с акцент върху ERP (Enterprise Resource Planning), BI (Business Intelligence) и CRM (Customer Relationship Management) сегментите. Ефективните бизнес решения, които внедрява компанията, са насочени към цялостна оптимизация на бизнес процесите.

Продуктовото портфолио на компанията включва Atlantis ERP - цялостно решение за планиране и управление на фирмени ресурси, QlikView - Business Intelligence решение за reporting, ad-hoc анализ и Key Performance Indicators (KPIs), Microsoft CRM - цялостно решение за управление връзките с клиенти интегрирано с решение за мобилни продажби, IT поддръжка и услуги, Изготвяне и управление на Европейски Проекти и др.

Компанията има опит от десетки проекти в банки, лизингови компании, застрахователни дружества, финансово - брокерски къщи и фирми за събиране на взиманията. Сред клиентите на Балкан Сървисис в този сектор са Българската фондова борса, Емпорики Банк България ЕАД, Пиреос Банк България АД, Първа инвестиционна банка АД, Райфайзен Банк България ЕАД, УниКредит Груп, УниКредит Лизинг, Еврохолд България, Сервиз Финансови Пазари, Първа Финансова Брокерска Къща и др.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Резултати | Архив
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Женевски конвенции
Между приятели: - На кого е кръстена дъщеря ви Гертруда? - На дядо си Пенчо. - ?!? - Беше герой на труда....
На този ден 08.12   1204 г. – Кардинал Лъв посещава българската столица Търново и коронова от името на папа Инокентий III Калоян за крал, а архиепископ Василий получава титлата...
Полезно от Мрежата
7sport.net
Betindex.net