Съкращават 10% от служителите на енергийното министерство

09.12.2015 | 14:53
по статията работи: econ.bg
Целта е постигане на по-ефективна работа на администрацията
Съкращават 10% от служителите на енергийното министерство

Числеността на персонала в Министерството на енергетиката ще бъде намалена с 10%. Така от 211 ще останат 191 щатни бройки. Това е регламентирано в новия Устройствен правилник на ведомството, одобрен на редовното правителственото заседание.

Измененията предвиждат работата на Министерството на енергетиката да бъде организирана в осем дирекции (две в общата и пет в специализираната администрация и „Вътрешен одит“), инспекторат, финансов контрольор и звено „Защита на класифицираната информация“.

Дирекциите „Финанси, управление на собствеността, информационно и комуникационно обслужване“ и „Правно-нормативна дейност, административно обслужване и човешки ресурси“ съставляват общата администрация на ведомството. Специализираната администрация се състои от следните дирекции: „Енергийни стратегии и политики за устойчиво енергийно развитие“, „Енергийни проекти и международно сътрудничество“, „Природни ресурси, концесии и контрол“, „Сигурност на енергоснабдяването и управление при кризисни ситуации“, „Корпоративно управление в енергетиката“. Дирекцията „Вътрешен одит“, инспекторатът, финансовият контрольор и звеното „Защита на класифицираната администрация“ са на пряко подчинение на министъра на енергетиката.

С новия устройствен правилник се цели създаването на условия за по-ефективна работа на администрацията във ведомството. Едновременно с това се очаква новата организация на работа във ведомството да съдейства по-добре за изпълнение на политиката на правителството за структуриране на работещи администрации и ясно дефиниране на тяхната дейност.

С друго решение бяха одобрени вътрешнокомпенсирани промени по бюджета на Министерството на енергетиката. Увеличават се разходите на ведомството по политиките в областта на устойчивото и конкурентоспособно енергийно развитие за сметка на намаляване на утвърдените средства по бюджетна програма „Администрация“.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Женевски конвенции
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Събеседване: - Защо искате да работите при нас? - Аз съм счетоводител, с 20 години стаж, както и голям опит! - Колко преви 2+2? - А колко трябва да прави? - Кога ви е удобно да започнете?
На този ден 20.07   791 г. – Българската армия, командвана от кан Кардам, побеждава византийската армия, командвана от император Константин VI, в битката при крепостта Маркели (дн....