Раздадоха тазгодишните "Оскари" в застраховането

19.05.2017 | 17:05
по статията работи: econ.bg
В началото на церемонията доц. Вазов обяви решението на ВУЗФ и АБЗ, подкрепено от ОК, за учредяване на годишна стипендия “Млад застраховател”
Раздадоха тазгодишните "Оскари" в застраховането

На 18 май 2017 г. на тържествена церемония бяха раздадени за 9-та поредна година най-престижните годишни награди в застрахователния сектор - „Застраховател на годината. Пенсионноосигурително дружество на годината. Застрахователен брокер на годината“ за 2016 г. Организатори на събитието са Висшето училище по застраховане и финанси, Асоциацията на българските застрахователи (АБЗ), Българската асоциация на дружествата за допълнително пенсионно осигуряване, фондация „Проф. д-р Велеслав Гаврийски” и Българската асоциация на застрахователните брокери (БАЗБ).

На събитието по традиция присъстваше целият застрахователен, пенсионен и финансов сектор на България, представители на държавните институции и регулаторните органи, на научните и академичните среди.

Сред официалните гости на церемонията тази година бяха Владислав Горанов, министър на финансите, Хасан Адемов, председател на Комисията по труда, социалната и демографската политика в 44-то Народно събрание, Карина Караиванова, председател на Комисията за финансов надзор (КФН) и нейните заместници Ралица Агайн-Гури, Владимир Савов и Ангел Джалъзов, Цветан Цветков, председател на Сметната палата, проф. д-р Борис Грозданов, председател на Фискалния съвет, Любомир Дацов, член на Фискалния съвет, проф. д.ик.н Стати Статев, ректор на УНСС, доц. д-р Иван Марчевски, ректор на СА “Д.А. Ценов”, Свищов, проф. д-р Лалко Дулевски,председател на Икономическия и социален съвет, Светослав Гаврийски, главен изпълнителен директор на “Алианц Банк България”, Виолина Маринова, председател на УС и главен изпълнителен директор на банка ДСК и други.

Церемонията беше открита от ректора на ВУЗФ доц. д-р Григорий Вазов, член на организационния комитет (ОК) на годишните награди, който представи останалите членове на ОК в състав: Светла Несторова – председател на УС на АБЗ, председател на Управителния съвет и главен изпълнителен директор на ЗЕАД "Булстрад Живот Виена Иншурънс Груп" ЕАД, Никола Абаджиев, председател на УС на БАДДПО, Ивета Кунова, председател на УС на БАЗБ, проф. д.ик.н Нено Павлов, председател на УС на фондация “Проф. д-р Велеслав Гаврийски”, Орлин Пенев – главен директор “Подписваческа дейност” на “Алианц България Холдинг” АД, изпълнителен директор на ЗАД “Алианц България” -  почетeн член на ОК,Данчо Данчев - председател на Упрaвителния съвет и главен изпълнителен директор на “Дженерали България Холдинг” ЕАД, почетен член на ОК, доц. д-р Григор Димитров – член на Настоятелството и на академичния съвет на ВУЗФ, член на НЗОК, главен директор „Осигурителни отношения”, Българска стопанска камара. 

Доц. Вазов благодари на всички тях, че за пореден път са направили възможно организирането на церемонията по връчване на престижните отличия, наричани в гилдията “ЗастрахователниОскари”.

В свой поздравителен адрес до организаторите на церемонията, министър-председателят Бойко Борисов благодари на носителите на наградите за 2016 г. за положените усилия за развитието на сектора. Превърналите се в традиция награди са признание за техния професионализъм и успешни управленски практики, се казва още в поздравителния адрес.

В началото на церемонията доц. Вазов обяви решението на ВУЗФ и АБЗ, подкрепено от ОК, за учредяване на годишна стипендия “Млад застраховател” на името на внезапно починалия Румен Янчев, председател на УС и главен изпълнителен директор на “Булстрад Виена Иншурънс груп” и член на Настоятелството на ВУЗФ. Стипендията е за обучение в магистърска степен по програмите на ВУЗФ, като нейният носител ще бъде определян от АБЗ.

Председателят на УС на БАЗБ Ивета Кунова представи наградите в категория “Застрахователен брокер на годината”. Призът в категория “Общо застраховане” за 2016 г. спечели "АЙ ЕНД ДЖИ Иншурънс Брокерс" ООД. Наградата беше връчена от Ралица Агайн-Гури, зам.-председател на КФН, на управителя на компанията Николай Здравков. „Щастлив съм, че  организаторите на това хубаво събитие успяха да обединят целия пазар. Аз никога не съм виждал пазара толкова обединен. Адмирации!“, обяви Здравков при получаване на наградата.

В категория “Животозастраховане”, първо място спечели "Евролайф България" ЕООД. Наградата беше връчена от Цветан Цветков, председател на Сметната палата, а от името на компанията я прие управителят – Красимир Мишлаков. Приз в категорията „Най-динамично развиващ се застрахователен брокер” през 2016 г. спечели “МусалаИншурънсБрокер” ООД, а наградата беше връчена от Светла Несторована Ваня Дамянова, управител на компанията.

Председателят на УС на БАДДПО Никола Абаджиев информира присъстващите за основните резултати и събития в дейността по допълнителното пенсионно осигуряване през 2016 г. и разясни накратко критериите и показателите за определяне на победителите в отделните категории за „Пенсионноосигурително дружество” за 2016 г. Наградата за „Допълнително задължително пенсионно осигуряване“ спечели ПОК “Доверие” АД.

Тя беше връчена на изпълнителния директор на дружеството Ангелина Петрова от Хасан Адемов,председател на Комисията по труда, социалната и демографска политика към 44-то Народно събрание. В категория “Допълнително доброволно пенсионно осигуряване“ първо място спечели ПОД “Алианц България” АД. Наградата беше връчена от финансовия министър Владислав Горанов на председателя на УС и изпълнителен директор на компанията София Христова.

Владислав Горанов поздрависектора за  това, че е преминал през сериозно предизвикателство. “Радвам се, че с гордо вдигната глава можем да отчетем, че тази част от финансовите институции и инфраструктура на държавата е на добро ниво.Ние ще продължим да подобряваме регулациите и законодателството в областта на застраховането и пенсионното осигуряване във всичките му фази. Светът се развива, скоростта на информацията се развива, сложността на пазара се развива и има много предизвикателства пред нас, които в следващите няколко години трябва да решим”, каза още финансовият министър. 

Наградата за най-динамично развиващо се пенсионноосигурително дружество за 2016 г. отиде при „ЕН ЕН Пенсионноосигурително дружество” ЕАД. Тя беше връчена от Карина Караиванова, председател на Комисията за финансов надзор на изпълнителния директор на дружеството Анастас Петров. 

Преди да представи наградите в категория “Застраховател на годината”, Светла Несторова, председател на УС на АБЗ,се обърна към залата с думите “Вие създавате тенденциите и перспективите на пазара и  вие сте тези, които градите общото бъдеще на този пазар”. Тя поздрави колегите си за силата, куража, търпението, морала и здравия финансов гръб, които са ги превели през тази толкова тежка година. Призът в категория “Общо застраховане” за 2016 г. спечели "ДЗИ - Общо Застраховане" ЕАД. Наградата беше връчена от Карина Караиванова на Коста Чолаков, председател на УС и изпълнителен директор на дружеството.

В категория “Животозастраховане”, първо място спечели ЗАД “Алианц България Живот”. Наградата беше връчена от Ралица Агайн, а наградата получиАндрей Александров – главен изпълнителен директор на компанията. Призътза най-динамично развиващо се застрахователно дружество за 2016 г. отиде при „Дженерали Застраховане“ АД с ръст на БПП от 67,5 млн. лева.спрямо предходната година. Наградата беше връчена от финансовия министър Владислав Горанов на Данчо Данчев - председател на УС и главен изпълнителен директор на дружеството.

Най-добрите компании в отделните категории бяха определени от експертно жури, съставено от представители на петте организации на база обективни публични критерии и показатели. 

Дружествата победители получиха специални авторски пластики, символ на наградите,  изработени от художника Андрей Янев и грамоти.

Председателят на УС на фондация „Проф. д-р Велеслав Гаврийски” проф. д.ик.н. Нено Павлов представи наградите на фондацията.За 19-та поредна година организацията връчваспециални персонални награди на заслужили експерти за цялостен принос в развитието на българското застрахованеи осигуряване, както и за застрахователно посредничество. 

Призът за цялостен принос в развитието на българското застраховане беше присъден на Ралица Агайн-Гури - заместник-председател на КФН, ръководещ управление "Застрахователен надзор". Наградата йбеше връчена от ректора на УНСС проф. д.ик.н. Стати Статев. Вторият приз за цялостен принос в развитието на българското застраховане беше връчен на Петрозар Петков, председател на Съвета на директорите на ЗД “БУЛ ИНС” АД. Наградата му връчи ректорът на Стопанската академия “Д. А. Ценов” доц. д-р Иван Марчевски.

Наградата за цялостен принос в развитието на осигурителните системи в България получи Милен Марков, председател на Съвета на директорите и главен изпълнителен директор на ПОК „Съгласие”АД. Тя му беше връчена от ректора на УНСС проф. Статев. 

Специалната награда за особен принос в развитието на  посредничеството в застраховането получи Ивета Кунова, председател на УС на БАЗБ. Наградата й беше връчена от Хасан Адемов, председател на Комисията по труда, социалната и демографската политика в 44-то НС.

Призьорите на фондация „Проф. д-р Велеслав Гаврийски”  получиха  специално изработени статуетки на богинята на победата „Нике”, почетни грамоти и значки с лика на патрона на фондацията.

Главният изпълнителен директор на ЗАД "Булстрад Виена Иншурънс Груп” АД Румен Янчев бе обявен посмъртно за почетен председател на попечителския съвет на фондация "Проф. д-р Велеслав Гаврийски". Почетният диплом бе връчен на неговата съпруга Весела Янчева.

Церемонията завърши с обща снимка на всички наградени, награждаващи официални лица и членовете на ОК.

Медийни партньори на събитието са медийна група "Медия Икономика България", сп. “Икономика”, Economic.bg, сп. “Мениджър”, Insmarket.bg,Profit.bg, Econ.bg, Inews.bg.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
Резултати | Архив
  • Женевски конвенции
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
Събеседване: - Защо искате да работите при нас? - Аз съм счетоводител, с 20 години стаж, както и голям опит! - Колко преви 2+2? - А колко трябва да прави? - Кога ви е удобно да започнете?
На този ден 20.03   1413 г. – Хенри V става крал на Англия. 1792 г. – Законодателното събрание на Франция официално одобрява използването на гилотината за екзекутиране. 1808 г....
Полезно от Мрежата
7sport.net