Държавата започва интервенционно изкупуване на пшеница

02.11.2010 | 12:18
по статията работи:
Предлаганите партиди трябва да бъдат не по-малко от 80 тона
Държавата започва интервенционно изкупуване на пшеница

От вчера Държавен фонд „Земеделие" - Разплащателната агенция започва интервенционно изкупуване на обикновена пшеница.

Изкупуването, което се осъществява във връзка с общата организация на пазара на зърнени култури в Европейския съюз, ще продължи до 31 май 2011 година. Зърното, което ще бъде предмет на интервенцията, трябва да отговаря на изискванията за минимално качество и да е добито на територията на Европейската общност.

Оферти могат да подадат всички притежатели на хомогенни партиди обикновена пшеница, ожъната на територията на Общността. Предлаганите партиди трябва да бъдат не по-малко от 80 тона, а зърното да е здраво, чисто и с търговско качество.

От деня, в който предлаганите количества в Общността надхвърлят 3 млн.тона, в 5-дневен срок Европейската Комисия има право да определи единен коефициент за разпределение, с който се редуцират всички внесени в този ден оферти. След този ден всички предлагани количества ще бъдат отхвърляни.

Интервенцията за зърнените култури ще се извършва при определена базовата цена от 101.31 евро за тон, което е приблизително 198,14 лева за тон, за максимално предложеното количество от 3 милиона тона за периода на интервенция. Цените са изчислени приблизително при курс на еврото спрямо лева 1 евро=1.9558 лв.

Базовата интервенционна цена подлежи на увеличения и намаления за качество, в зависимост от отклоненията на качествените характеристики на предлаганото зърно от минималните изисквания за качество. Цената се отнася до стоки, доставяни в интервенционните складове, преди тяхното разтоварване и не включва ДДС.

Офертите за интервенционно изкупуване по образец могат да се подават в ОРА по постоянен адрес или седалище на оферента, става ясно от информацията на ДФ "Земеделие".

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
Старият вампир извежда малкото вампирче за първото му среднощно пиршество. Набелязват жертва, малкото забива зъби и започва да смуче кръв, по едно време се спира и пита баща си: - Тате, до последна...
На този ден 09.12   536 г. – Византийският генерал Велизарий превзема Рим и прогонва племето остготи от пределите на Италия. 1212 г. – Фридрих II е коронован за крал на...