Бургазлии платиха 1 млн. лв. данъци от началото на годината

07.02.2011 | 12:40
по статията работи:
Подадените декларации са почти двойно повече в сравнение с първия месец на миналата година
Бургазлии платиха 1 млн. лв. данъци от началото на годината

От началото на годината в териториалната дирекция на НАП в Бургас по сметките на републиканския бюджет са внесени малко над един милион лева от данък върху доходите на физическите лица от свободни професии, граждански договори и наеми, съобщиха от приходното ведомство. Сумата е със 140 000 лева повече от внесената за същия период на миналата година.

2440 жители на Бургаска област са подали декларациите си за доходите за 2010 година на място в НАП или по пощата, а други 307 са избрали да направят това по интернет.

Подадените декларации са почти двойно повече в сравнение с първия месец на миналата година. За по-бърза и ефективна обратна връзка, например, ако НАП трябва да ви възстанови определени надвнесени суми, при попълването на декларациите не забравяйте да посочите телефон за връзка и електронен адрес, ако имате такъв, призоваха данъчните.

На 10 февруари изтича срокът, в който гражданите могат да платят с отстъпка от 5 % данъка за довнасяне по годишните декларации за облагане на доходите. Отстъпката се ползва, ако дължимият данък постъпи по сметките на НАП до 10 февруари 2011 г. напомниха от териториалната дирекция в областния център.

Плащането на данъците и осигурителните вноски става само по банков път, с пощенски запис за плащане към бюджета или по Интернет.

За улеснение на клиентите в салона за обслужване на ТД на НАП - Бургас на ул."Александровска" 26 има разкрити банкови гишета за гражданите и фирмите. За плащане на данък върху доходите от физическо лице при превод от банково гише в офис на НАП не се събират такси.

Данъците и осигурителните вноски се заплащат по банковите сметки на компетентните Териториални дирекции на НАП. За физическите лица това са дирекциите по постоянния им адрес.

Клиентите на НАП трябва да знаят, че при попълване на преводни нареждания към бюджета е необходимо да се напише точната сума, кодът за вид плащане (111213-„Данък върху доходите на физически лица - свободни професии, граждански договори, наеми и др." за декларациите за облагане на доходите на физически лица), входящия номер на данъчната декларация, като задължително се посочва и периодът, за който се отнася плащането.

Най-лесният и достъпен начин за плащането на данъка е по интернет. Плащането на данъци по този начин изисква наличието на дебитна карта, регистрация в системата ePay и в интернет-страницата на приходната администрация (nap.bg).

Списъкът на кодовете за видове плащане, както и номерата на банковите сметки на териториалните дирекции на НАП се намират в рубриката „Плащане" на интернет страницата на агенцията.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
- Месо ядеш ли? - Не. - А риба? - И риба не ям. - Вегетарианец ли си? - Не, пенсионер съм...
На този ден 08.09   70 г. – Тит Флавий обсажда Ерусалим. 1331 г. – Стефан Душан се обявява за крал на Рашка. 1380 г. – Московският княз Дмитрий Донски разгромява ордите на...