Земеделец отчете печалба от 7,5 млн. лв. за 2011 г.

09.04.2012 | 12:14
по статията работи: Петя Бързилска
Общо четири дружества към средни данъкоплатци и осигурители са регистрирали в НАП Варна печалба над 6 млн. лв.
Земеделец отчете печалба от 7,5 млн. лв. за 2011 г.
Снимка: Sxc.hu

7,5 млн. лв. печалба за 2011 г. е декларирало пред НАП Варна дружество, регистрирано в "Средни данъкоплатци и осигурители” (СДО), съобщиха от териториалната дирекция на НАП.

Основната дейност на дружеството е търговия на едро със зърно и необработен тютюн. Други три дружества от СДО са обявили печалби за изминалата година от над 6 млн. лв. Същевременно 15 от дружествата към средни данъкоплатци и осигурители са декларирали над 2 млн. лв. печалби, като сред тях има зърнопроизводители, животновъди, производител на текстилни изделия и др.

Над 42 хил. е общият брой на по-малките дружества, регистрирани в офис Варна, които са декларирали финансовите си резултати за 2011 г. и подали годишните си декларации. 17 622 от корпоративните клиенти на НАП са декларирали печалбите си по Интернет, като те са с 3 000 повече спрямо миналата година.

Всички юридически лица, които са подали годишните си декларации по електронен път и са внесли дължимия данък до 2 април, ще ползват отстъпка 1% от годишния корпоративен данък, но не повече от 1000 лева.

От НАП Варна напомнят, че до 2 май годишна декларация подава всеки, който е получил през 2011 г. доходи по извънтрудови правоотношения. Работилите по граждански договор през изминалата година също подават годишна декларация, независимо от размера на получените хонорари или възнаграждения. До 2 май годишна данъчна декларация подават и лицата, които през изминалата година са упражнявали дейност, облагана с патентен данък, земеделските производители, а така също и тези, които са получили доходи от доброволно осигуряване или застраховане, дивиденти и ликвидационни дялове от източник в чужбина.

5% отстъпка от данъка за довнасяне получават онези физически лица, които изпратят декларацията си по електронен път, подписана с електронен подпис и са внесли дължимия данък в срок до 2 май 2012 г.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Резултати | Архив
  • Женевски конвенции
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
Между приятели: - На кого е кръстена дъщеря ви Гертруда? - На дядо си Пенчо. - ?!? - Беше герой на труда....
На този ден 24.09   622 г. – Мохамед и неговите последователи завършват своята хиджра от Мека до Медина, за да избегнат религиозни гонения. 1689 г. – Български доброволци участват...