Намаляват с 90 бройки персонала в МРРБ

20.05.2010 | 14:58
по статията работи:
В министерството се подготвя нов Устройствен правилник. С него ще се разграничават политическата от административната дейност
Намаляват с 90 бройки персонала в МРРБ

Числеността на персонала на Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) до края на 2010 г. ще бъде намалена с около 90 щатни бройки. Това съобщи по време на пресконференция днес есорният министър Росен Плевнелиев.

От края на миналата година щатът на министерството е намален с 12,2 %. С предстоящите съкращения до края на 2010 г. ще се достигне общо намаление от 15% и допълнителна икономия на бюджета в размер на 325 хил. лв., допълни министър Плевнелиев. Той посочи още, че за тази година бюджетът на МРРБ ще бъде съкратен от 310 млн. лв. до 248 млн. лв., при разходи от около 600 млн. лв. в предишни години.

Въпреки редуцираната численост на администрацията, за първите три месеца на 2010 г. в МРРБ са обработени с 19 351 повече преписки от миналата година. Търсят се начини за обвързване на заплащането с постигнатите резултати чрез разработване на обективни критерии, процедури и методики за периодично оценяване на служителите в съответствие с техния принос, стана ясно още днес, информира пресцентърът на МРРБ.

В министерството се въвеждат процедури за прозрачност и информираност. Разработена е и е внедрена уеб - базирана система за достъп до процеса на извършване на административни услуги. "От днес всеки може да влезе в страницата на МРРБ и да проследи как се движат услугите, извършвани от министерството", каза министър Плевнелиев.

Той добави, че са разработени и въведени процедури за поемане на задължения и извършване на капиталови разходи за строителство, доставки и услуги в инвестиционната дейност. Тези процедури целят да се регламентират начините, по които се поемат задълженията в МРРБ за извършване на капиталови разходи, да не се допуска поемане на финансово необезпечени задължения и да не се извършват капиталови разходи без наличие на осигурен ресурс.

В заключение министър Росен Плевнелиев каза, че в момента се извършва преглед и анализ на функциите и структурите в МРРБ, след което ще бъде приет нов Устройствен правилник. С него ще се разграничават политическата от административната дейност за по-ефективно функциониране на администрацията, независимо от промените в политическото ръководство. Министърът посочи, че ще се въведе нова организация на дейността, която цели ясно дефинирани отговорности и правомощия на ръководителите и експертите от различните йерархични нива.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Резултати | Архив
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Женевски конвенции
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Мъж е в бара, пие и изглежда навъсен. - Какво ти е на теб? – пита барманът. - Бях женен три пъти и три пъти станах вдовец. Барманът иска да знае подробности. - Ами, първата се отрови с...
На този ден 15.10   1014 г. – След смъртта на Самуил за цар на България е коронован синът му Гаврил Радомир. 1570 г. – Основан е град Пхенян – днешната столица на Северна...