Турските превозвачи - най-чести нарушители

02.12.2010 | 11:58
по статията работи:
Глоби за 800 000 лв. наложи Автомобилна администрация на чуждестранни превозвачи за последните три месеца
Турските превозвачи - най-чести нарушители

Специализирана проверка на камиони и автобуси с чуждестранна регистрация и на превози за собствена сметка проведе Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" през изминалата седмица. Инспекторите наложиха глоби в размер на близо 90 000 лв. на чуждестранни превозвачи, като са проверили 1 000 МПС-та и са издали 70 акта и наказателни постановления. При превозите за собствена сметка инспекторите са проверили 1 400 МПС-та и са съставили 140 акта.

За последните три месеца при подобни специализирани проверки инспекторите на Автомобилна администрация са наложили глоби на камиони и автобуси с чуждестранна регистрация на стойност 800 000 лева, като са проверили 12 000 МПС. Издадени са 750 акта и наказателни постановления, както на 190 автомобила е наложено наказание - временно спиране от движение или отнемане на свидетелството за правоуправление. Най-много нарушения са извършени от водачи с турска регистрация - 460, след тях са тези от Румъния - 130 и от Гърция - 13. Инспекторите са следили за спазване на разрешителния режим и времето за управление и почивка, информира МТИТС.

За същият период инспекторите на Автомобилна администрация са проверили 16 000 МПС-та, извършващи превози са собствена сметка * и са съставили 1 800 акта. Следва издаването на наказателни постановления и изпращането им в НАП за принудително събиране на глобите.

Най-често срещаните нарушения при тези превози са: липса на трудов договор на водача, липса на документ, удостоверяващ собствеността на товара или че пътниците са служители на фирмата, ППС и товара не са собственост на една и съща фирма или пътниците не са служители на фирмата.

* Превоз за собствена сметка е дейност, която трябва да обслужва само собствените нужди на предприятието, като не е основна за него и в никакъв случай не трябва да бъде заплатена. Някои предприятия под претекст, че извършват такъв превоз прикриват дейности срещу заплащане и не внасят изискуеми данъци и такси в националния бюджет. По този начин се развива нелоялна конкуренция и се поставят в затруднено положение коректните транспортни фирми.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Между приятели: - На кого е кръстена дъщеря ви Гертруда? - На дядо си Пенчо. - ?!? - Беше герой на труда....
На този ден 11.09     1565 г. – Приключва Великата обсада на Малта от османските турци, започнала на 18 май, в която рицарите хоспиталиери удържат геройски острова. 1697 г....