Йорданка Фандъкова иска нови трима зам.-кметове има Столичната община

06.12.2019 | 11:55
по статията работи: econ.bg
Трима нови заместник кметове да има Столичната община, предлага Йорданка Фандъкова. Те ще отговарят за нови направления в структурата на общинската администрация, които първо трябва да бъдат одобрени от Столичния общински съвет
Йорданка Фандъкова иска нови трима зам.-кметове има Столичната община
Снимка: facebook.com

Трима нови заместник кметове да има Столичната община, предлага Йорданка Фандъкова. Те ще отговарят за нови направления в структурата на общинската администрация, които първо трябва да бъдат одобрени от Столичния общински съвет.

Бившият министър на транспорта Кристиан Кръстев ще е зам.-кмет с ресор "Транспорт и градска мобилност". Той ще отговаря за развитието на довеждащия транспорт, актуализацията на разписанието на целия градски транспорт и изготвянето на програма за изграждане на спирки и на мерки за ограничаване на трафика, разясни Фандъкова.

Владимир Данаилов, досегашен изпълнителен директор на общинската Агенция за приватизация и инвестиции, ще е зам.-кмет по новото направление "Дигитализация, иновации и икономическо развитие". Той трябва да развие електронните услуги в администрацията за удобство на гражданите, внедряване на иновативни решения за градската среда чрез работа с IT сектора и активно да привлича на нови инвеститори, очерта дейността му тя.

Ще има и нов зам.-кмет за новото направление "Обществено строителство". Той още не е избран, Фандъкова само обяви, че "е инженер с доказан опит, имам разговори с такива експерти и следващата седмица ще обявя и кандидата, който ще поеме това направление".

Кой ще отговаря за планирането, проучването и възлагането на всички публични обекти, по които работи общината. Неговият екип ще отговаря и за представянето на новите инфраструктурни проекти, както и на основните материали, които ще бъдат влагани в тях.

Към това направление ще бъде включено сегашното общинско предприятие за проектиране "Софпроект". То ще мине на директно подчинение на зам.-кмета по строителството, уточни Фандъкова.

В новата структура на Столичната община се предвижда ново направление "Европейски политики, международна дейност и туризъм". То е новият вариант на сегашното "Инвестиции и строителство", за което отговаря зам.-кметът Ирина Савина. Тя поема новото направление, каза кметът на София.

Сегашната дирекция "Инвестиционно отчуждаване" минава на пряко подчинение на главния архитект на София Здравко Здравков. Целта е да се увеличи бързината и подобри координацията при реализацията на големите инфраструктурни проекти, обоснова се Фандъкова.

Дирекция "Спорт и превенция" да се реорганизира в "Спорт и младежки дейности", предлага тя.

Фандъкова обясни, че сега по щат има осем заместници, а с новата структура те стават девет. В миналия мандат Дончо Барбалов, зам.-кмет по финансите, съвместяваше дейностите и на зам.-кмет по здравеопазването и по транспорта след оставката на Евгени Крусев.

И през новия мандат Барбалов ще отговаря за финансите и здравеопазването, които Фандъкова обединява в едно направление.

Тя обеща още от 1 януари Столичната община да мине изцяло на електронни обществени поръчки. Деловодството на общината вече ще работи и в събота до 14 ч.

Кметът не спомена за смяна на досегашните си заместници. Те са: Ралица Стоянова - законност и контрол, Дончо Барбалов - финанси, здравеопазване и транспорт, Йоана Христова - екология, Тодор Чобанов - култура, образование и спорт, Ирина Савина - инвестиции и строителство, и Албена Атанасова - социални дейности и интеграция на хората с увреждания.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Когато разбрали, че бързият влак от София до Бургас пътува 8 часа, китайците били истински впечатлени от размерите на България...
На този ден 28.09   48 пр.н.е. г. – Помпей Велики е убит по заповед на египетския цар Птолемей XII, след като акостира в Египет. 1066 г. – Уилям Завоевателя напада Англия: започва...
Полезно от Мрежата
7sport.net
Betindex.net