Стартира седмият Национален конкурс за иновативно предприятие на годината

21.12.2010 | 10:02
по статията работи:
Целта на конкурса е да покаже успешен български бизнес модел и да привлече вниманието върху постиженията на предприятията в областта на иновациите и новите технологии
Стартира седмият Национален конкурс за иновативно предприятие на годината

Фондация "Приложни изследвания и комуникации", Еnterprise Europe Network - България, в партньорство с Министерството на икономиката, енергетиката и туризма и Мисията на Световната банка в България организират седмия Национален конкурс за иновативно предприятие на годината 2010.

Целта на конкурса е да покаже успешен български бизнес модел и да привлече вниманието на широката общественост върху постиженията на българските предприятия в областта на иновациите и новите технологии.

В конкурса могат да участват иновативни предприятия от всички сектори на българската икономика. Иновативно предприятие е това, което през последните три години e реализиралo на пазара нови или значително усъвършенствани продукти/услуги и/или процеси, съобщиха от Фондация "Приложни изследвания и комуникации".

На първия етап от конкурса се номинират кандидати за участие. Номинации за участие се приемат на адрес www.arcfund.net. Номинирани могат да бъдат всички активни фирми, които имат успешно внедрена иновация за последните три години.

На следващия етап от конкурса кандидатите попълват карта за участие, в която описват иновативния си продукт/услуга/процес/.

Кандидатурите ще бъдат оценени от експертна комисия. Кандидати, получили най-висок резултат в групите „микро и малки предприятия" и „средни и големи предприятия", ще бъдат посетени от експерти от Фондация „Приложни изследвания и комуникации". Финалният етап е разглеждане на номинациите от жури, съставено от представители на министерства, научни и нестопански организации, Мисията на Световната банка и други.

Наградите ще бъдат връчени по време на седмия Национален иновационен форум на 1 март 2011 г. Информация за предишните конкурси може да бъде намерена на https://www.arcfund.net/inno/InnoAward/bg/konkurs10n.php?index=15489.

Участието в конкурса е отворено до 30 януари 2011 г.

За повече информация:

Теодора Георгиева

teodora.georgieva@online.bg

Деница Маринова

denitsa.marinova@online.bg

тел.: 02/973 3000

 

 

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Резултати | Архив
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Женевски конвенции
Лекарят ми предписа 2 литра вода на ден. Сметнах я в кубчета лед и ми излезе 14 уискита...
На този ден 30.07   1419 г. – Убити са седем члена на градската управа в Прага, което е първата Пражка дефенестрация. 1619 г. – Във Вирджиния е съставено първото американско...