Гебрюдер Вайс обявява наследника на Волфганг Ниснер

16.05.2018 | 15:30
по статията работи: econ.bg
Юрген Бауер, понастоящем директор и регионален Мениджър Изток , ще се присъедини към борда на директорите в бизнес областта на сухопътния транспорт
Гебрюдер Вайс обявява наследника на Волфганг Ниснер
Снимка: Гебрюдер Вайс

Волфганг Ниснер оглавява международната логистична компания Гебрюдер Вайс от 2005 г. Към момента една изключително успешна кариера е на път да премине на следващ етап в края на годината – поне що се отнася до оперативната дейност. Както съобщава Надзорния съвет на компанията, по план на 31 декември 2018 г. Волфганг Ниснер ще се оттегли от своя пост. . „Волфганг Ниснер има безценен принос за развитието на компанията“, – казва Каспар Айнем, председател на Надзорния съвет на Гебрюдер Вайс. „Неговата кариера се характеризира с непрекъснати подобрения в професионален план и интелигентно разширение“. Под неговото ръководство компанията, чиито корени датират още от XV век, отбеляза почти двукратно разширение в различни бизнес сегменти.

През 2004 г. Гебрюдер Вайс е с оборот от 700 милиона евро, а днес – 1,55 милиарда евро. Броят на филиалите на компанията нарасна от 102 до 150. Междувременно броят на служителите се е увеличил от приблизително 3500 до над 7000 души. „Волфганг Ниснер се оказа достоен приемник на Хайди и Пол Зенгер-Вайс, спомогна за укрепването на компанията, вследствие на което тя се позиционира като доставчик на висококачествени логистични услуги по целия свят. Със своето богато портфолио и силен екипен дух, компанията ще остане конкурентоспособна и в бъдеще. За подобни достижения Волфганг Ниснер няма как да не получи възможно най-високо уважение и признание както от страна на Надзорния съвет, такa и от всички служители на Гебрюдер Вайс, – казва Каспар Айнем. 

В края на годината Волфганг Ниснер ще напусне поста Главен изпълнителен директно и член на  Управителния съвет, отговарящ за направление сухопътен транспорт. През следващата година се очаква Волфганг Ниснер да се присъедини към Надзорния съвет на Гебрюдер Вайс, в следствие накоето ще продължи да бъде част от компанията. . Новият Главен изпълнителен директор ще бъде Волфрам Зенгер-Вайс

Необходимо е да се отбележи, че  като кандидат за приемник на поста Главен изпълнителен директор Волфрам  Зенгер-Вайс се явява в качеството си на изключителна личност: През януари 2019 г. той ще поеме отговорност за дейността на международния логистичен концерн. От 2005 г. Волфрам Зенгер-Вайс е член на Борда на директорите на Гебрюдер Вайс, ръководи финансовите и юридически операции,инвестиции ; HSEQ; вътрешен одит, сливания и придобивания. 

„През времето на управлението на Ниснер, Волфрам Зенгер-Вайс участваше в реализацията на всички решаващи стратегически инициативи на компанията. Убедени сме, че господин Зенгер-Вайс ще съумее да преодолее всички възможни препятствия по пътя на по-нататъшното развитие на компанията и да затвърди престижната ѝ репутация сред конкуренцията“, – споделя Каспар Айнем. От 2012 г. Волфрам Зенгер-Вайс е Президент на австрийската централна асоциация „Спедиция и логистика“, като по този начин отстоява позициите на Австрия като страна с добро логистично местоположение. Роден във Форалберг, днес Волфрам Зенгер-Вайс живее във Виена и работи както в централния офис на Гебрюдер Вайс в Лаутерах , Форалберг, така и в представителството на компанията във Виена. Волфрам Зенгер-Вайс е на 47 години, женен, с три деца.

Във връзка с напускането на поста в Управителния съвет, от страна на Волфганг Ниснер, управлението на направление сухопътен транспорт ще бъде преструктурирано. Юрген Бауер, дългогодишен Регионален мениджър Изток в Гебрюдер Вайс се присъединява към Управителния съвет. Както и досега, Питър Клойбер ще оглавява CEP (експресни куриерски пратки) работа с нови клиенти, IT услуги, развитие на човешките ресурси, бранд мениджмънт и комуникации, логистика и проучване и развитие. Хайнц Зенгер-Вайс  оглавява дивизия Въздушен и Морски транспорт за корпорацията; продажби и митнически операции. „Като цяло Надзорният съвет е изключително доволен от посоката на развитие на компанията“, – казва Каспар Айнем. „И се радваме, че от следващата година в управленския екип на компанията ще разполагаме с четирима изтъкнати мениджъри, които са допринесли много за успеха на дейността ни през последните години и са се доказали като полагащи много грижи за запазването на добрата работна среда, която много хора наричат ‚Оранжевото семейство“. 

С настоящото известие компанията би искала да информира в най-кратък срок своите служители, клиенти и партньори за настъпващата промяна в топ мениджмънта на компанията. Волфрам Зенгер-Вайс и Юрген Бауер ще могат да коментират техните нови позиции след началото на 2019 г. 

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Резултати | Архив
  • Женевски конвенции
  • Зимна приказка
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
Събеседване: - Защо искате да работите при нас? - Аз съм счетоводител, с 20 години стаж, както и голям опит! - Колко преви 2+2? - А колко трябва да прави? - Кога ви е удобно да започнете?
На този ден 01.08   527 г. – Юстиниан I става самостоятелен владетел на Източната Римска империя. 902 г. – Арабите, оглавявани от династията Аглабиди, завладяват последната...
Полезно от Мрежата
7sport.net
Betindex.net