Станишев и Калфин укрили доходи за 2009 г.

12.02.2010 | 15:38
по статията работи:
Депутатът от ГЕРБ Лъчезар Иванов не е декларирал близо 100 000 лв. 15139 лв. от друга стопанска дейност на съпруга си е пропуснала да декларира Румяна Желева, показва проверка на Сметната палата
Станишев и Калфин укрили доходи за 2009 г.
Прикачени документи

Бившият премиер Сергей Станишев, както и бившият вицепремиер и министър на външните работи Ивайло Калфин са допуснали несъответствия в годишните си данъчни декларации за 2009 г. Това става ясно от списък на Съдебната палата на лицата, в чиито имотни декларации има несъответствия

Калфин подал уведомление, но не декларирал доход в размер на 5190 лв. от друга стопанска дейност и 5400 лв. от наем. В същото време Станишев не е декларирал доход в размер на 18 000 лв. от друга стопанска дейност.

Бившият заместник-министър на финансите от правителството Любомир Дацов не е декларирал във финалната си декларация придобиване на поз.имот 13 898 кв.м. в гр. Хасково.

Нарушение е било открито и в декларацията на министъра на здравеопазването Божидар Нанев. Той е подал встъпителна декларация през 2009 г., но не е декларирал дялово участие на съпругата си в "Медико - Диагностична лаборатория - Томовижън" ООД и "Специализирана болница за активно лечение професор Темелков" ООД, гр. Варна.

15139 лв. от друга стопанска дейност на съпруга си е пропуснала да декларира бившият министър на външните работи и кандидат за еврокомисар Румяна Желева.

Разминаване е било открито и в декларацията на началника на кабинета на премиера Бойко Борисов Румяна Бъчварова. Тя подала встъпителна декларация на 4 септември, в която липсвали получени дарения на нива с площ 3.9 дка и 1/2 ид.ч. от нива с площ 2.9 дка; получена чрез делба нива с площ 5.5 дка в гр.Шипка и притежаван публичен имот - 740 кв.м., с. Белица, общ. Ихтиман.

Шефът на комисията по здравеопазване и заместник-председател на Народното събрание от ГЕРБ Лъчезар Иванов е подал уведомление, в което не са били декларирани доходи в размер на 87 000 лв. от друга стопанска дейност и 11 520 лв. от наем или друго възмездно предоставяне за ползване на права или имущество.

Лидерът на разпадналата се парламентарна група на РЗС Яне Янев също допуснал нарушения в данъчната си декларация. Той не декларирал дялове на съпругата в учреденото през 2008 г. дружество "Хрими ЯК" ООД, гр. Батак.

Депутатът от "Синята коалиция" Ваньо Шарков също пропуснал да декларирал придобиването на дялове на съпругата си, става ясно още от информацията на Сметната палата. Тя придобила части от новоучредено дружество "Мария М 21" ЕООД, гр. София.

В публикувания днес списък присъства и името на депутата от ГЕРБ Емил Димитров, който се отказа от имунитета си в понеделник. Той не е декларирал придобити през 2008 г. 1/2 идеална част от гори с площи от 103.7 дка, 113 дка и 117.53 дка, находящи се в с. Дивчовото, общ.Тетевен.

Проверките на декларациите на общо 263 души, извършени от Сметната палата по Закона за публичност на имуществото на лица, заемащи висши държавни длъжности, са приключили със заключение за несъответствие.

Пълен списък с откритите несъответствия може да откриете в прикачения файл.

Списъкът със заключенията за несъответствие ще бъде изпратен на изпълнителния директор на Националната агенция за приходите (НАП) за предприемане на действия по реда на глава четиринадесета или петнадесета от Данъчно-осигурителния процесуален кодекс и на председателя на Държавната агенция "Национална сигурност" (ДАНС).

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Резултати | Архив
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
Мъж е в бара, пие и изглежда навъсен. - Какво ти е на теб? – пита барманът. - Бях женен три пъти и три пъти станах вдовец. Барманът иска да знае подробности. - Ами, първата се отрови с...
На този ден 21.09   1378 г. – Цар Иван Шишман издава Рилската грамота, с която на Рилския манастир се дават 20 села като феодални владения. 1551 г. – Основан е Кралският и папски...
Полезно от Мрежата
7sport.net