Глобиха Топлофикация Перник с 10 000 лв.

13.04.2011 | 12:31
по статията работи:
Четирите дирекции за басейново управление на водите са издали през март 19 наказателни постановления на стойност 11 000 лв.
Глобиха Топлофикация Перник с 10 000 лв.

През изминалия месец най-големи санкции oт РИОСВ са наложени за неизпълнени условия от комплексни разрешителни. С 30 000 лв. е глобено от РИОСВ - Стара Загора дружеството „Арсенал", с 20 000 лв. - „Монди Стамболийски" ЕАД и с 10 000 лв. - „Топлофикация Перник".

За неизпълнено предписание за подаване на заявление за издаване на комплексно разрешително е издадено наказателно постановление за 10 000 лв. на „Транс елит", а за неизпълнение на предписание за почистване на сяра на площадката на обекта „Смарт Кемикълс" ЕАД е глобена с 20 000 лв.

През март е издадено наказателно постановление от РИОСВ - Смолян на стойност 2 000 лв. и наложена текуща месечна санкция от 3000 лв. на „Горубсо Рудозем" ЕАД за нарушение на емисионните норми при заустването на отпадъчни води. За същото нарушение РИОСВ Хасково е глобила „Неохим" АД с 4000 лв. и е наложила текуща месечна санкция в същия размер.

Издадени са и три наказателни постановления, всяко на стойност 3 000 лв. от РИОСВ Благоевград на „Юлен" АД. С 15 000 лв. е санкционирана „Асенова крепост" АД поради това, че дружеството не е представило годишен план за управление на разтворителите в РИОСВ Пловдив, съобщиха от МОСВ.

Четирите дирекции за басейново управление на водите на територията на страната са издали през март 19 наказателни постановления на стойност 11 000 лв. Освен проверки по условията на издадените разрешителни, са извършени и проверки на проводимостта на речните корита, за изпълнението на условията в издадените разрешителни за изземване на наносни отложения в речните корита, както и на потенциално опасни водни обекти, хидротехнически съоръжения и съоръжения от техническата инфраструктура с цел защита от вредното въздействие на водите. Проверена е изправността на измервателните устройства за отчитане на ползваните водни обеми при водовземане от водните обекти.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Срещат се двама приятели. Единият пита: - Какво ще правиш в събота? - Ще ходим със сина ми в парка да пускаме хвърчило дракон да лети! А ти? - И аз имам подобна програма - ще изпращам тъщата на...
На този ден 08.10   927 г. – С тържествена сватбена церемония в Константинопол е сключен бракът между византийската принцеса Мария Лакапина и българския цар Петър I. 927 г. –...