Фирмите получават още година да се пререгистрират

20.12.2010 | 14:23
по статията работи:
Съдът ще може да разреши на синдика да продава имущество на длъжник преди постановено осребряване
Фирмите получават още година да се пререгистрират

С промени в Търговския закон Народното събрание удължи до 31 декември 2011 година срока за пререгистрация на фирмите в търговския регистър. Срокът изтичаше в края на гази година.

Парламентът прие още при подаването на молба за несъстоятелност фирмите да подават същия документ и в търговския регистър. Така всички партньори в дружеството, контрагенти и кредитори ще узнават за финансовото състояние на дружеството, предаде Dariknews.bg.

В особени случаи синдикът със съдебно разрешение ще може да продава вещи преди постановено осребряване, ако стойността им е по-малка от разходите по тяхното съхранение за периода до осребряване по общия ред, но след съгласие на събранието на кредиторите. Правилото важи и за бързо развалящо се движимо имущество.

Това гласува още парламентът с промени в Търговския  закон, приети на второ четене.

Ако в срок от шест месеца от откриване на производството по несъстоятелност на длъжника публичният изпълнител не е продал имуществото, то да се предава на синдика и да се продава в производството по несъстоятелност. Не се спират дела срещу длъжника за парични вземания, обезпечени с имуществото на трети лица.

В книгата на акционерите на всяко дружество ще се се записват името и адресът, ЕГН или единен идентификационен код на притежателите на поименните акции, както и видът, номиналната и емисионната стойност, броят и номерата на акциите.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
- Келнер, какво пие русата дама в ей там??? - Скъпо 32-годишно уиски, господине... - Аха... Поднесете ѝ тогава три бучки лед от мен!!!
На този ден 15.10   1014 г. – След смъртта на Самуил за цар на България е коронован синът му Гаврил Радомир. 1570 г. – Основан е град Пхенян – днешната столица на Северна...