Глобиха търговци на животни в софийското село Долни Богров

29.03.2010 | 14:46
по статията работи:
РВМС - София ще изготви доклад до Столична община за състоянието на всички пазари
Глобиха търговци на животни в софийското село Долни Богров

Ветеринарни инспектори от Регионалната ветеринарномедицинска служба в София съставиха 7 акта за нерегламентирана търговия с животни на пазара в с. Долни Богров край столицата. Проверката на пазара бе извършена на 28 март (неделя) със съдействието на служители от ГД „Криминална полиция" и направление „Икономическа полиция" на МВР.

Установените нарушения бяха свързани с търговия с животни без ветеринарномедицински свидетелства и маркировка, и транспортирането им с неспециализиран превоз.

В нарушение на разпоредбите на Закона за ветеринарномедицинската дейност на пазара се предлагаха около 60 броя прасета и 20 броя агнета.

Животните, които се търгуват на пазарите, трябва да са маркирани и придружени с ветеринарно-медицински свидетелства с информация за здравния им статус. Самите пазари трябва да са заградени, да разполагат със съоръжения за товарене и разтоварване на животните, пространство за тяхната изолация, оборудване за почистване и дезинфекция и др, припомнят от НВМС.

РВМС - София ще изготви доклад до Столична община за състоянието на всички пазари на територията на общината, в рамките на които е установено, че се продават и животни.

При проверката инспектори от дирекция „Столичен ветеринарно-санитарен контрол" към Националната ветеринарномедицинска служба (НВМС) съставиха 4 акта на търговци на скара за неспазване на описаните върху опаковките условия на съхранение и неспециализиран превоз на продуктите.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Женевски конвенции
  • Зимна приказка
Събеседване: - Защо искате да работите при нас? - Аз съм счетоводител, с 20 години стаж, както и голям опит! - Колко преви 2+2? - А колко трябва да прави? - Кога ви е удобно да започнете?
На този ден 20.07   791 г. – Българската армия, командвана от кан Кардам, побеждава византийската армия, командвана от император Константин VI, в битката при крепостта Маркели (дн....