Вторият здравен фонд на "Доверие" стана застраховател

23.07.2013 | 12:37
по статията работи: Петя Бързилска
КФБ издаде лиценз за извършване на застраховане по две застраховки
Вторият здравен фонд на "Доверие" стана застраховател

И вторият здравен фонд на холдинг „Доверие“ взе лиценз за застраховател.  Комисията за финансов надзор (КФН) издаде лиценз на „Обединен здравноосигурителен фонд Доверие” АД за извършване на застраховане по две застраховки.

Едната застраховка е за „Злополука (включително производствени злополуки и професионални заболявания)” за рисковете фиксирани парични суми; обезщетения и комбинация от горните две.

Втората застраховка, която новият застраховател има право да сключва, е „Заболяване” за рисковете фиксирани парични суми; обезщетения и комбинация от горните две.

В края на миналата седмица своя застрахователен лиценз получи и другата компания от холдинга - „Медико-21“. Застрахователната компания е лицензирана за същите застраховки, както и „ОЗОФ Доверие“.

Миналата седмица също така излезе информацията, че United Capital PLC е новият мажоритарен собственик на пенсионно осигурителната компания в България -"Доверие". Австрийската финансова група Vienna Insurance Group AG е продала 92% от дела си в дружеството. Председателят на Комисията за финансов надзор Стоян Мавродиев заяви по-късно, че в Комисията не са постъпвали документи за промени в собствеността на пенсионната компания "Доверие".

Insmarket.bg припомня, че до август бъдещето на всички 19 здравни компании ще трябва дабъде посочено. Част от компаниите вече се вляха в здравни дружества, други – в застрахователи. Някои получиха застрахователен лиценз. Има  и такива, които прекратиха дейност. На финалната права ще стане ясно колко играчи остават на този пазар. Междувременно, и застрахователните дружества се активираха в сегмента на здравните застраховки. „Булстрад Живот ВИГ“ и „Виктория“ вече дадоха заявки за нови продукти.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Резултати | Архив
  • Женевски конвенции
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
Иванчо пита вкъщи: - Тате, как разговарят змиите? Бащата поглежда тъщата и подхвърля: - Защо мълчиш? Детето се интересува!..
На този ден 28.09   48 пр.н.е. г. – Помпей Велики е убит по заповед на египетския цар Птолемей XII, след като акостира в Египет. 1066 г. – Уилям Завоевателя напада Англия: започва...
Полезно от Мрежата
7sport.net
Betindex.net