Глобиха кметове за изхвърляне на отпадъци на неразрешени места

08.09.2010 | 10:53
по статията работи:
Експертите на 16-те регионални екоинспекции са извършили проверки на 1696 обекта през август
Глобиха кметове за изхвърляне на отпадъци на неразрешени места

За изхвърляне на отпадъци на неразрешени места, незаконни сметища и неизпълнение на предписания за почистване на замърсени площи са санкционирани кметовете на община Берковица в размер на 4000 лв., на община Велинград с 2000 лв. и община Ракитово с 1000 лв.

Съставени са актове oще на кметовете на селата Караджалово, Виница, Дълбок извор, Градина и Куртово Конаре, община Берковица и на с. Разград, община Вълчедръм, с. Бял извор, общ. Ардино.

За неизпълнение на условие от комплексното разрешително в раздел „отпадъци" РИОСВ - Ст. Загора е наложила санкция на „Е. Миролио" ЕАД в размер на 10 000 лв., на "Камибо" ООД за неизпълнение на утвърдения план на депото на фирмата - в размер на 7000 лв.

През изминалия месец е предотвратен незаконен превоз от Гърция към България на метален скрап, излязло от употреба електрическо и електронно оборудване. Спрени са 9 товарни автомобила. Товарът на всички превозни средства не е бил придружен с необходимите документи и задължителната при превоз на отпадъци нотификация. Всички автомобили са върнати в Гърция, заедно с товара им, като за констатираното нарушение са съставени пет акта.

През август министърът на околната среда и водите наложи еднократна санкция на „КЦМ" АД - Пловдив, на стойност 18 496 лв. за наднормено замърсяване на атмосферния въздух със серен диоксид.

От МОСВ съобщиха, че експертите на 16-те регионални инспекции по околната среда и водите са извършили проверки на 1696 обекта. Дадени са 869 предписания за отстраняване на констатирани нарушения, съставени са 136 акта и са издадени 96 наказателни постановления на обща стойност 140 138 лв. Наложени са 17 санкции за констатирано увреждане или замърсяване на околната среда над допустимите норми. Постъпилите суми по наложени санкции, в т.ч. и за предходни месеци, са на обща стойност 156 477.56 лв.

РИОСВ - Хасково е издала две наказателни постановления по 5 000 лв. на „Корект" ЕООД и „Кромлекс" ЕООД за производство на дървени въглища по открит способ. Санкции в размер на 2000 лв. са наложени от РИОСВ - В.Търново за неприятни миризми, отделяни от производствената дейност на „Кроношпан България" ЕООД и на „Свилоза" АД.

Регионалната инспекция в Пазарджик е издала наказателни постановления на "Асарел Медет" АД на стойност 5 000 лв. за изпуснати води в река Асарелска с наднормено съдържание на манган, желязо и мед и на "Велина" АД на стойност 2 000 лв. за нерегламентирано заустване на битови отпадъчни води в река Чепинска.

При проверки на техническата и експлоатационна изправност на пречиствателните съоръжения на „Неохим"АД и ЕТ „Булмилк-2010" ЕООД - гр. Търговище е констатирано, че не отговарят на изискванията и са наложени санкции в размер на 3000 лв. и на 2000 лв.

През месеца са издадени наказателни постановления в размер на 1000 лв. от регионалните инспекции в Бургас и Варна - на „Баш Груп" ООД за нерегламентирано къмпингуване на територията на природна забележителност „Пясъчни дюни" и на две физически лица за улов на риба в нарушение на Плана за управление на ЗМ "Дуранкулашко езеро". С 5000 лв. е санкционирана фирма „Милк-Пром" ЕООД за притежаване на препарирани екземпляри от защитени видови птици.

Със заповед на РИОСВ - Монтана е спряна производствената дейност на „Транс Елит" ООД в свинеферма „Разсадника", а на РИОСВ В. Търново - дейността за оползотворяване на отпадъци от черни и цветни метали на „Габро Метал 2000".

Пълната информация е публикувана на ниво «Ключови теми» - «Контролна дейност, тлоби и санкции» на сайта на МОСВ.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Женевски конвенции
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Зимна приказка
Събеседване: - Защо искате да работите при нас? - Аз съм счетоводител, с 20 години стаж, както и голям опит! - Колко преви 2+2? - А колко трябва да прави? - Кога ви е удобно да започнете?
На този ден 21.07   356 г. пр.н.е. – Храмът на Артемида в Ефес – едно от седемте чудеса на света – е разрушен от палеж. 1718 г. – Подписан е Пожаревският договор между...