Избраха Калина Илиева за шеф на ДФ "Земеделие"

18.08.2009 | 18:01
по статията работи:
Илиева замества на поста Ализан Яхова. Днес бяха назначени двама нови заместници във Фонда
Избраха Калина Илиева за шеф на ДФ "Земеделие"

Калина Илиева (на снимката) е новият изпълнителен директор на Държавен фонд „Земеделие" (ДФЗ).

Това беше решено от Управителния съвет на Фонда днес след приключването на събеседването с кандидатите за поста, подали документи по процедурата, стартирана от УС на ДФЗ миналата седмица. Изборът е бил съгласуван и одобрен от министър-председателя Бойко Борисов, каквото е изискването на Закона за подпомагане на земеделските производители, на който се базира дейността на ДФ „Земеделие".

Илиева ще работи с двама заместник-директори. Това ще са Светослав Симеонов и д-р Драгомир Господинов. Досега действащите заместници - Емил Дърев, Георги Желев, Николай Маринов, Исай Пешев и Радослав Иванов, са били освободени от длъжност, информира пресцентърът на институцията.

Управителният съвет възложи на новия директор да подготви промени в Устройствения правилник на ДФ „Земеделие", така че да бъде оптимизирана структурата на фонда и броят на заместник-изпълнителните директори да бъде намален.

Припомняме ви, че до финалната беседа бяха допуснати петима души: Румен Йончев, Светослав Симеонов, Драгомир Господинов, Светлана Петкова и победителката Калина Георгиева. Те бяха отсяти от 11 други кандидати, които подаваха документи до вчера. До миналата седмица начело на ДФЗ беше Ализан Яхова. Тя беше освободена от новия земеделски министър Мирослав Найденов.


Калина Иванова Илиева е родена през 1980 г. в гр. София.

Завършила е висшето си образование - магистър по икономически отношения и комуникации в Университета за техника и икономика в Берлин, Германия.

До 2007 г. е участвала в множество проекти, включително и ръководител на проект "Световната икономическа интеграция и бедността- Анализ и иновативни социални продукти" към Deutsche Bank Research.

След завръщането си в България от януари 2008 г. работи в ДФЗ-Агенция САПАРД, а през юли 2008 г. е поканена да участва в екипа, разработил Плана за действие по САПАРД, с чието изпълнение програмата беше удължена от ЕК с една година.

До момента Илиева е била представител на ДФ "Земеделие" в "Специализираното звено на ВКП за борба с измами при усвояването на средства от европейските фондове", както и ръководител на работна група за комуникация с Европейската комисия и ОЛАФ.

За заслугите си при организиране и координиране на работата на отделните административни звена в борбата със злоупотреби с европейските фондове в сферата на земеделието, Илиева получава множество референции от различни правоохранителни органи, включително и от Генералния директор на ОЛАФ Франц Херман Брюнер.

Светослав Симеонов до момента изпълнява длъжността Директор на дирекция „Наблюдение и контрол на дейността на Разплащателната агенция" към Министерство на земеделието и храните.

Д-р Драгомир Господинов е ветеринарен инспектор към Столична инспекция ДВСК към НВМС.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Женевски конвенции
Срещат се двама приятели. Единият пита: - Какво ще правиш в събота? - Ще ходим със сина ми в парка да пускаме хвърчило дракон да лети! А ти? - И аз имам подобна програма - ще изпращам тъщата на...
На този ден 05.01   1444 г. – Варненски кръстоносен поход: В Битката при Куновица турците са победени от кръстоносците на крал Владислав III Варненчик и Янош Хуняди и много турски...