Промени в движението в София заради протеста на синдикатите

30.11.2011 | 12:17
по статията работи:
КНСБ и КТ "Подкрепа" провеждат
Промени в движението в София заради протеста на синдикатите

Днес (30 ноември) 2011 г. от 11.30 до 16.00 часа във връзка с провеждането на Национално шествие и митинги от КНСБ и КТ "Подкрепа" пред Министерския съвет и Народното събрание под мотото "Не на пенсионната реформа, орязваща права на българските граждани и отнемане на допълнителното трудово възнаграждение за придобит трудов стаж и професионален опит (клас прослужено време)" се въвеждат седните промени в организацията на движението, престоя и паркирането в София. Те са следните, съобщи Столичната община:
   
   Забранява се влизането на пътни превозни средства, както следва:
   
   - от 10.30 до 12.40 часа
по пътното платно на бул.„Цар Освободител" между ул.,,15-ти
   ноември" и бул.„Васил Левски'" в посока бул. „Васил Левски" за изграждане на сцена в обхвата на паметника на Цар Освободител.
   - от 10.00 часа до отпадане на необходимостта по бул.„Христо Ботев" между бул. "Патриарх Евтимий" и пл.„Македония" в посока пл.„Македония" с изключение на трамвайните мотриси на градския транспорт;
    - от 10.00 часа до преминаване на участниците в шествието в двете посоки по: бул."Христо Ботев" между пл.„Македония" и бул.„Тодор Александров" с изключение на трамвайните мотриси на градския транспорт; ул. „Алабин" между ул. „Княз Борис I" и бул. „Христо Ботев" с изключение на трамвайните мотриси на градския транспорт;
   
   -от 11.30 часа до преминаване на участниците в шествието в двете посоки по:
   - бул. „Ал. Стамболийски" между бул. „Христо Ботев" и пл. „Св. Неделя";
   - бул."Витоша" между ул. „Алабин" и пл.„Св. Неделя";
   - бул."Кн. Мария Луиза" между пл. „Св. Неделя" и ул. „Екзарх Йосиф";
   - бул. „Т. Александров" между бул. „Христо Ботев" и бул. „Кн. Мария Луиза";
   - бул. „Цар Освободител" между ул.„Г.С. Раковски" и пл.„Независимост".
   - бул.„Кн. Александър Дондуков" между ул.„Г.С. Раковски" и пл. „Независимост", с изключение на трамвайните мотриси от маршрутите на градския транспорт.
   
   - от 12.30 до приключване на митинга в двете посоки по:
   - бул. „Цар Освободител" между ул. „Г.С. Раковски" и бул. „Васил Левски";
   - ул. „Цар Шишман" между ул. „Аксаков" и пл.„Народно събрание";
   - ул. ,,15-ти ноември" между бул. „Цар Освободител" и пл.„Св. Александър Невски".
   
   Забраняват се престоят и паркирането на пътни превозни средства, както следва:
   
   - от 7.00 часа
до приключване на мероприятието, с изключение на автобусите. микробусите и леките автомобили, превозващи участниците в Националното шествие и митинга, сигнализирани по подходящ начин на:
   - централното пътно платно на бул.„Македония" между бул. „Христо Ботев" и пл. „Руски паметник" - двустранно, без да се пречи на движението на трамвайните мотриси и извън обхвата на трамвайните спирки;
   - бул. „Христо Ботев" между бул.„Патриарх Евтимий" и пл. „Македония".
   
   - от 7.00 часа до приключване на мероприятието на:
   - бул. „Христо Ботев" между пл. „Македония" и бул.„Ал. Стамболийски";
   - бул. „Ал. Стамболийски" между ул.„Антим I" и пл.„Св. Неделя";
   - паркингите на пл.„Македония";
   - паркингите на пл.„Народно събрание";
   
   Сборен пункт на участниците в Националното шествие се организира от 9.30 часа на 30.11.2011г. на пл. „Македония" пред сградата на КНСБ, без да се пречи на движението на трамвайните мотриси на градския транспорт.
   
   Шествието ще се проведе от 11.30 часа по следния маршрут: от пл. „Македония" по бул. „Христо Ботев", бул. „Ал. Стамболийски", бул.„Кн. Мария Луиза", пл.„Независимост", пред Министерски съвет с провеждане на митинг от 11.50 до 12.30 часа, по бул.„Цар Освободител" до пл. „Народно събрание" с провеждане на протестен митинг от 12.50 до 16.00 часа.
   
   От 10.30 часа започна изграждането на сцената от северната страна на паметника „Цар Освободител" на пл. „Народно събрание". Митингът ще се проведе от 12.50 до 16.00 часа на пл. „Народно събрание", извън зоната за сигурност на Народното събрание.
   
    „Център за градска мобилност" - поделение „Паркиране и мобилност" ще закрие паркинг „синя зона" и „служебен абонамент" за горепосочените време и места.
   
    Столична дирекция на вътрешните работи ще осигури охрана на шествията, постове за контрол и регулиране на движението и при необходимост и по преценка на отдел „Пътна полиция" съвместно с линейния контрол на „Център за градска мобилност" ще спират и възстановяват поетапно движението на пътните превозни средства и колите на масовия градски транспорт в зависимост от преминаване на участниците в митинга.

  Към 12:30 часа движението по бул „Христо Ботев” беше затруднено. Движението на трамваите, обслужващи линии 4, 12, 10 и 8, временно е преустановено.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Резултати | Архив
  • Женевски конвенции
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
- Келнер, какво пие русата дама в ей там??? - Скъпо 32-годишно уиски, господине... - Аха... Поднесете ѝ тогава три бучки лед от мен!!!
На този ден 09.10   1430 г. – Образуван е Янински пашалък след като антилатинското благородничество и духовенство предава града на Синан паша 1446 г. – В Чосон е обнародена...