Новите инвеститори в БТК ще си разделят 73% от акциите на компанията

10.08.2012 | 13:51
по статията работи: Елица Елефтерова
Останалата част ще остане при кредиторите

Дни след като от БТК обявиха подписването на споразумение за продажбата и преструктурирането на групата на БТК със своите кредитори стана ясно, че новите собственици на компанията ще започнат преструктурирането веднага.

Българската телекомуникационна компания (БТК) и NEF Telecom Company B.V. са внесли искане в английски съд за свикването на събрания на определени техни кредитори, които да се проведат на 30 август 2012 г. в Лондон, за да се обсъди компромисна схема, предложена от БТК и NEF Telecom Company B.V.

Събранията ще бъдат последвани от съдебно заседание, което се очаква да се проведе на 6 септември 2012 г., за да се одобри компромисната схема. Одобрена, схемата ще доведе до преструктурирането на БТК, така че новите инвеститори в компанията - "ВТБ Кепитъл" на руската "Внешторгбанк" и българската "Корпоративна търговска банка" (КТБ),  да придобият мажоритарно дялово участие в групата.

Идеята на преструктурирането е капиталовите инвестиции от 130 млн. евро да бъдат използвани за частично погасяване на дълга на компанията в замяна на 73% от акциите в преструктурираната група. Останалите акции ще се държат от съществуващите кредитори.

Това предложение включва намаляване на общия дълг от около 1,7 млрд. евро до 588 млн. евро, посредством изплащане на дълга, преобразуване в акции и отписване на останалата част от дълга. Очаква се сделката да бъде финализирана през последното тримесечие на тази година.

Предложеното преструктуриране, ако бъде одобрено и финализирано, ще доведе до търгово предложение, съгласно правилата, които спазват компаниите, листвани на  Българската фондова борса, за изкупуване на останалите акции на БТК, притежавани от съществуващите миноритарни акционери.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Женевски конвенции
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Лекарят ми предписа 2 литра вода на ден. Сметнах я в кубчета лед и ми излезе 14 уискита...
На този ден 19.10   202 г. пр.н.е. – Втора пуническа война: В Битката при Зама легионите на римския главнокомандващ Сципион Африкански разбиват нахлуващата картагенска армия, предвождана...