Единен портал събира подробна информация за оперативните програми

10.06.2010 | 16:16
по статията работи:
Това е най-богатият информационен източник за европейските фондове в България, заяви министър Томислав Дончев
Единен портал събира подробна информация за оперативните програми

Подробна информация за всички обявени конкурси по оперативните програми и насоки за кандидатстване по тях, планирани мерки, нормативни документи и отчети за месечното изпълнение на оперативните програми, могат да бъдат намерени на Единния информационен портал www.eufunds.bg. "Това е най-богатият информационен източник за европейските фондове в България", заяви  днес министърът по управление на средствата от Европейския съюз Томислав Дончев по време на представянето на портала пред журналисти.

Интернет-страницата замества досегашния сайт за Структурните фондове на ЕС, поддържан от Министерството на финансите, има обновен дизайн и съдържание и значително подобрена функционалност, като целта е да бъде лесно достъпен и максимално удобен за навигация.

Новост е възможността от портала графично да се проследи изпълнението на оперативните програми към края на всеки предходен месец, както и рубриката „Добри практики", където може да бъде намерена информация за успешно изпълнените проекти и да се видят резултатите от тях. Създадена е нова рубрика „Обществен диалог", която цели поддържането на редовен контакт и сътрудничество с гражданите и гражданските организации. Регистрираните участници в групата за обществен диалог ще получават проекти на нормативни актове и други документи, свързани с процеса на усвояване на средствата от ЕС, за да могат да изразят своите предложения и коментари по тях.

"Интернет-сайтът е разработен в рамките на проект, съфинансиран от Европейския фонд за регионално развитие чрез Оперативна програма "Техническа помощ", съобщи  Лазар Тодоров, директор на дирекция "Информация и системи за управление на средствата от Европейския съюз" на Министерския съвет. Бенефициент на проекта е Централният информационен офис, а изпълнител на договора е "СИЕНСИС" АД, избрана след проведен открит конкурс в Министерството на финансите за възлагане на малка обществена поръчка. Договорът е със срок 31.12.2010 г. и е на стойност 77 100 лв. без ДДС (92 520 лв. с ДДС). Към момента са изплатени 64 764 лв. Предметът на договора включва: проектиране и разработване на новата функционалност, внедряване и пускане на системата в действие, обучение за работа със системата за управление на портала и техническа поддръжка за 18 месеца, съобщи правителствената инфорамционна служба.

 

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Женевски конвенции
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
-  Тате, защо Земята се върти? -  Как така се върти, бе! Да не си ми изпил ракията?
На този ден 04.08   1693 г. – Смята се за датата на създаването на шампанското от бенедиктинския монах Дом Периньон. 1704 г. – Войната за испанското наследство: Гибралтар е...
Полезно от Мрежата
7sport.net
Betindex.net