Изтича срокът за деклариране на имуществото от евродепутатите

09.04.2013 | 09:09
по статията работи: Петя Бързилска
Декларации се подават в Сметната палата
Изтича срокът за деклариране на имуществото от евродепутатите

Днес (9 април) е крайния срок за подаване на декларации от новите задължени лица по Закона за публичност на имуществото на лица, заемащи висши държавни, обществени и други длъжности в публичния и частния сектор. За това информират от Смената палата, където трябва да се подадат декларациите.

По силата на измененията и допълненията в закона задължениете лица трябва да декларират своето имущество, както и имуществото на своите съпруги/зи/ и ненавършили пълнолетие лица в страната и чужбина.

Тези категории задължени лица следва да подадат встъпителни декларации, в които да декларират имущественото си състояние към 26 март 2013 г.

Деклараторите следва да използват електронния вариант на декларацията, публикуван на интернет страницата на Сметната палата, да спазват указанията за предварителна настройка и помощта за попълване на декларациите. Съгласно Закона лице, което не подаде декларация в законоустановения срок, се наказва с глоба в размер от 1000 до 1500 лв.

Според измененията в закона членовете на Европейския парламент (ЕП) от България, както и тези на Европейската комисия (ЕК) и българските граждани, заемащи длъжности в органите на Европейския съюз, избрани или назначени с решение или по предложение на български държавен орган трябва да декларират своите доходи. Депутатите приеха поправките в началото на март тази година.

Поправките включват и членовете на управителните и контролните органи на Националната електрическа компания (НЕК), на Българския енергиен холдинг (БЕХ) и на юридическите лица, които осъществяват дейност, регулирана от Държавната комисия за енергийно и водно регулиране.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
Мъж е в бара, пие и изглежда навъсен. - Какво ти е на теб? – пита барманът. - Бях женен три пъти и три пъти станах вдовец. Барманът иска да знае подробности. - Ами, първата се отрови с...
На този ден 10.01   49 г. пр.н.е. – Гай Юлий Цезар пресича Рубикон. 532 г. – Начало на въстанието Ника в Константинопол. 1810 г. – Бракът на Наполеон и Жозефина е...