Заемът за НКЖИ влиза за разглеждане в НС

13.07.2011 | 17:04
по статията работи:
Заемът от 70 млн. евро ще отиде за рехабилитация на железопътната инфраструктура. Проектът подкрепя модернизацията на железопътната инфраструктура
Заемът за НКЖИ влиза за разглеждане в НС

Министерският съвет прие Решение за предложение до Народното събрание за даване на съгласие правителството да проведе преговори и сключи гаранционно споразумение между Република България и Международната банка за възстановяване и развитие (или Световната банка) по заемно споразумение между Национална компания "Железопътна инфраструктура" и Международната банка за възстановяване и развитие по заем "Рехабилитация на железопътната инфраструктура".

Продължителната реформа на железопътния сектор в България постигна привеждането на институционалната и правната му рамка в съответствие с тази в държавите-членки на ЕС и стабилизира обеми на трафика равни или по-високи от средните в ЕС. Основната цел на следващата фаза на реформите на железопътния сектор в България се състои в развитието на гъвкав ж.п. отрасъл, който може да се адаптира към бързо променящата се бизнес-среда без да се разчита на трансфери от бюджета.

В помощ на реформирането на железопътния сектор, Международната банка за възстановяване и развитие предложи на Национална компания "Железопътна инфраструктура" (НКЖИ) заем от 70 млн. евро за рехабилитация на железопътната инфраструктура. Проектът подкрепя модернизацията на железопътната инфраструктура, която е ключова за следващата фаза на реформи в железниците и за повишаване на производителността. Проектът има за цел да направи предоставяните услуги в ж.п. инфраструктура по-ефективни и ефикасни. Срокът за изпълнение на финансираните от заема проекти ще бъде от 1 юли 2011 г. - 31 декември 2014 г., а датата на приключване ще бъде 30 юни 2015 г. Заемът ще бъде гарантиран от държавата, информира пресцентърът на МС.

Предлаганият проект включва: Подобряване на характеристиките на системите чрез закупуване на механизация за поддържане на железния път и съоръженията за енергетиката и енергийната система на НКЖИ; и подкрепа за изпълнението на проекта. С цел по-добро оперативно управление, дейностите са разпределени в един компонент с две части.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Женевски конвенции
  • Зимна приказка
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
Лекарят ми предписа 2 литра вода на ден. Сметнах я в кубчета лед и ми излезе 14 уискита...
На този ден 30.09   1399 г. – Хенри IV е обявен за крал на Англия. 1452 г. – В Майнц излиза първата печатана книга – Библията на Гутенберг. 1520 г. – Султан Сюлейман...
Полезно от Мрежата
7sport.net
Betindex.net