Търси се строител на Северната тангента на София 1

10.10.2012 | 17:30
по статията работи: Петър Чернев
Дължината на новия път ще бъде 16,5 км
Търси се строител на Северната тангента на София
Снимка: Econ.bg

Стартира обществена поръчка с предмет „Определяне на изпълнител за проектиране и строителството на обект: „Северна скоростна тангента от км 0+000 до км 16+540”. Срокът за подаване на офертите в Агенция „Пътна инфраструктура“ е до 19 ноември тази година.

Проектът се съфинансира от Кохезионния фонд на Европейския съюз чрез ОП „Транспорт“ 2007-2013 г.
Дължината на трасето е 16,540 км. Предметът на обществената поръчка включва изпълнението на следните дейности: изработване на технически проект и строителство на обект: „Северна скоростна тангента от км 0+000 до км 16+540”; доставка и влагане в строителството на необходимите и съответстващи на техническите спецификации строителни продукти (строителни материали, включително асфалтови смеси, изделия, елементи, детайли, комплекти и др.); осигуряване на терени за нуждите на строителството – за временно строителство, складиране на материали и техника в случаите, когато същите са извън територията, върху която се изгражда строежа; извършване на необходимите изпитвания и лабораторни изследвания и др.

Оценяването на офертите ще се извърши по критерия „икономически най-изгодна оферта”. Комплексната оценка на предложенията включва следните показатели:

  • Техническо предложение (максимум 35 точки);
  • Цена за изпълнение на поръчката (максимум 50 точки);
  • Срок за изпълнение (максимум 15 точки)

Новият път ще започва от възела със Софийския околовръстен път при км 0+000, на 1.1 км след разклона за с. Мрамор, 2 км след разклона за бул. "Ломско шосе" и на 3.5 км преди разклона за Нови Искър. Крайната точка ще се намира след бул. „Ботевградско шосе”, в местността „Голямата локва”. С околовръстния път тангентата ще се свързва чрез „пълна детелина”.  Пътят ще започва от район "Надежда" и ще завършва в "Панчарево".

В края на миналата година изпълнителният директор на АПИ Лазар Лазаров прогнозира, че северната тангента трябва да е готова през 2015 г. Бъдещият четирилентов скоростен път ще бъде с около 7 км по-къс от съществуващата Северна дъга. От сегашния участък само десетина километра са с магистрален габарит, а останалите са с обикновено двупосочно пътно платно. То е изкърпено и няма дупки, но има много неравности, информира в. „Монитор”.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Коментари 3
Подреди по: Най-нови | Най-стари

Kiril Orizov 02.08.2013 | 16:37
КЗК един път постановила в полза на спечелилата конкурса фирма Салини Импреджило и после има-няма два дни си променя мнението просто щото Делян Пеевски натиснал КЗК и ВАС. Фирмата на Делян Пеевски без грам опит в строителството се опитва да разкара с подкупи победителят в конкурса Салини-Импреджило! Предвид сериозната репутация на Салини-Импреджило с проекти в глобален план, как баш у нас можем да си позволим да се подиграваме с компании с установени традиции и репутации в света и да ги съпоставяме с марионетки създадени за да приберат някой друг лев!
Предложи
корпоративна публикация
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Иванчо пита вкъщи: - Тате, как разговарят змиите? Бащата поглежда тъщата и подхвърля: - Защо мълчиш? Детето се интересува!..
На този ден 12.08   1813 г. – Австрия обявява война на Наполеон. 1851 г. – Американецът Айзък Сингер получава патент за шевната машина със задвижване посредством педал, с което се...
Полезно от Мрежата
7sport.net
Betindex.net