Ново поделение към НКЖИ ще осигурява ток за влаковете

07.01.2010 | 16:55
по статията работи:
Промяната се налага, за да се води отделно счетоводство, тъй като тази дейност не е част от дейността на НКЖИ -разпределение на тягова електроенергия
Ново поделение към НКЖИ ще осигурява ток за влаковете

Генералният директор на държавното предприятие Национална компания "Железопътна инфраструктура" (НКЖИ) инж. Милчо Ламбрев ще проведе срещи със служителите, които условно променят работодателя си във връзка с протичащите процеси на преструктуриране в дружеството.

Процесите включват отделянето на енергосекции София, Горна Оряховица, Пловдив и поделение "Енергетика" от структурата на НКЖИ и вливането им в поделение „Електроразпределение" (също структура на компанията).

Бившите енергосекции се преструктурират в регионални поделения "Енергосекции" към поделение "Електроразпределение" при запазване на териториалните граници и функции, информира железопътната компания

Промените се налагат според чл. 43, ал. 12 от Закона за енергетиката, който гласи, че за територията на страната се издава една лицензия за разпределение на тягова електрическа енергия само по разпределителните мрежи на железопътния транспорт на Националната компания "Железопътна инфраструктура".

По препоръка на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) за дейността на мобилните групи по електросъоръжения и енергиен контрол следва да се води отделно счетоводство, тъй като тази дейност не е част от дейността -разпределение на тягова електроенергия.

Съгласно Закона за енергетиката енергийните предприятия, каквото е и поделение „Електроразпределение", водят отделно счетоводство за всяка дейност, подлежаща на лицензиране по закона. Поради тази причина и за да не се водят две счетоводства в едно поделение, мобилните групи по електросъоръжения и енергиен контрол преминават в структурата на съответните секции "Сигнализация и телекомуникации" и персонала от тях се прехвъля по чл. 123 от Кодекса на труда в ССТ София, Пловдив и Горна Оряховица.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Резултати | Архив
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
Събеседване: - Защо искате да работите при нас? - Аз съм счетоводител, с 20 години стаж, както и голям опит! - Колко преви 2+2? - А колко трябва да прави? - Кога ви е удобно да започнете?
На този ден 14.10   1066 г. – Норманското нашествие: Битка при Хейстингс: Кралят на Англия Харолд II е убит близо до Хейстингс от нормандската армия, предвождана от Уилям Завоевателя,...