НКЖИ подготвя жп мрежата за зимния сезон

23.10.2009 | 11:14
по статията работи:
Стартирана е процедура за закупуване на въглища и брикети за отоплителния сезон
НКЖИ подготвя жп мрежата за зимния сезон

Експертни групи на Национална компания „Железопътна инфрсатруктура" (НКЖИ) извършват редовния годишен преглед на съоръженията на железопътната инфраструктура. Подготовката за зимата тече по график и ще приключи в първите дни на месец ноември.

Вече почти месец поделение „Енергетика" в НКЖИ извършва мащабна проверка на контактната мрежа в цялата страна, с цел подготвянето и за безаварийна работа при тежки зимни условия. Проверява се и се анализира състоянието на съоръженията за електрозахранване, контактната мрежа, отоплението и осветлението на чакалните на гарите, помещенията за обществено и служебно ползване, а там където е необходимо - ще се подобрява.

Извършваната подготoвка включва изсичане на храсти и клони на дървета в близост до контактната мрежа и проверка на готовността за работа в зимни условия на релсови специализирани самоходни машини и на моторни превозни средства. Специалистите от електроснабдяването проверяват готовността на мобилните групи за работа в зимни условия и извършват ревизии на отоплителните уреди и подгряването на стрелките. Обикновените лампи на осветителните тела се подменят с енергоспестяващи, както и се полагат нови захранващи кабели с ниско и средно напрежение, където е необходимо.

Преди зимата се ремонтират и трафопостовете. В тяговите подстанции се извършва профилактика на съоръженията, проверка на масло в колони маломаслени прекъсвачи 110 кV, подмяна на моторни задвижвания на разединители, монтиране на доставени вентилни разрядници - 110 кv и 27,5 кv.

В периода на подготовката се подменят старите изолатори с композитни полимерни в еднопътни участъци София-Дупница, Русе-Дъбово, Пловдив-Карнобат, съгласно изготвени графици за влагане на доставени полимерни изолатори. В енергоснабдителен подрайон - Трявна/Кръстец се дават денонощни дежурства. Извършва се ревизия, регулировка и подмяна на компенсиращи устройства, секционни разединители и задвижванията им, нетягови трансформатори, на контактната мрежа в изкуствени съоръжения, както и на захранващите и обратните фидери, информира пресцентърът на НКЖИ.

Изключително внимателно се проверяват съоръженията за отопление на работните помещения и парното на административните сгради. По решение на УС на НКЖИ е стартирана процедура за закупуване на въглища и брикети за отоплителния сезон. Съгласно план-програмата за 2009-2010 г. е заложен ремонт на покриви на сгради на подрайони и тягови подстанции.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Резултати | Архив
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
Лекарят ми предписа 2 литра вода на ден. Сметнах я в кубчета лед и ми излезе 14 уискита...
На този ден 17.09   1156 г. – Основано е херцогство Австрия. 1176 г. – Византийско-селджукски конфликти: В Битката при Мариокефалон Византия губи надеждите си за отвоюване на Мала...