Надя Шабани оглавява Обществения съвет към Фонда за лечение на деца

08.09.2010 | 11:55
по статията работи:
Общественият съвет се състои от 13 членове, които се определят поименно от МС по предложение на министъра на здравеопазването
Надя Шабани оглавява Обществения съвет към Фонда за лечение на деца

Правителството определи председателя на Държавната агенция за закрила на детето Надя Шабани за председател на Обществения съвет към Център „Фонд за лечение на деца". В състава на Съвета са включени проф. Огнян Бранков (МБАЛСМ „Н. И. Пирогов"), доц. Калинка Коприварова и доц. Анелия Буева от Специализираната болница за активно лечение по детски болести, доц. Николай Милев от Специализираната болница за активно лечение по ортопедия „Бойчо Бойчев". Членове на Съвета са също д-р Мария Недялкова от Министерството на здравеопазването, Ивайло Иванов от АСП, председателят на БЧК Христо Григоров, Десислава Хурмузова от Гражданската инициатива „Спаси, дари на...", Красимира Величкова от Българския дарителски форум, журналистите Мария Андонова от БНТ, Юлия Гигова от БНР и Петър Галев от „Хелт медия".

Общественият съвет се състои от 13 членове, в това число и председател, които се определят поименно от Министерския съвет по предложение на министъра на здравеопазването. От тях четирима са изтъкнати медицински специалисти, включват се и по един представител на МЗ, АСП и БЧК, двама - от НПО, осъществяващи дейност в областта на подпомагането на деца в страната и дарителството, и по един - от БНТ, БНР и друга медия в страната.

Мандатът на Общественият съвет е три години, като едно лице не може да участва в него повече от два последователни мандата.

Общественият съвет е натоварен да отправя предложение към директора на Фонда по всяко подадено заявление, като при положително становище предлага и размера на паричната сума, която да бъде отпусната, а при отказ - посочва мотиви. Съветът анализира дейността на фонда и изработва, актуализира и оповестява принципи и правила за набиране и разходване на средствата и предлага при необходимост максимални стойности за финансиране на съответните дейности със средства от фонда.

 

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
Блондинка звъни на оператора си: - Извинете, не ми работи интернетът... - А вие с рутер ли сте? Кратко мълчание... - Не, сама съм!!!
На този ден 08.02   1215 г. – По време на Седмия кръстоносен поход, кръстоносците са разбити при Ал-Мансур (Египет). 1587 г. – Бившата шотландската кралица Мария Стюарт е...
Полезно от Мрежата
7sport.net