Нови цени на топлинната енергия в Пловдив от 7 април 2017 г.

13.04.2017 | 13:35
по статията работи: econ.bg
Въпреки увеличението в цената на топлинната енергия, EVN Топлофикация няма да увеличава цената на битовата гореща вода за клиентите си в Пловдив
Нови цени на топлинната енергия в Пловдив от 7 април 2017 г.
Снимка: под лиценза на creative commons

Съгласно Решение №Ц-6 от 07.04.2017 на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) еднокомпонентната пределна цена на топлинна енергия с топлоносител гореща вода за клиентите на дружеството в Пловдив от 7 април 2017 г. e 81,69 лв. без ДДС за един мегаватчас. Това е увеличение с 21,84% спрямо цената до 06.04.2017 г., която беше 67,05 лв. без ДДС. 

С добавен ДДС крайната цена от 7 април 2017 г.е 98,03 лв. при досегашна цена от 80,46 лв. с ДДС/мегаватчас. 

Във връзка със смяна на цената на 7 април 2017 г. EVN Топлофикация извърши извънреден отчет на абонатните станции в Пловдив. Всички 1200 абонатни станции на EVNТоплофикация са автоматизирани и се отчитат дистанционно. Разпределението на енергията в сградата ще бъде извършено съгласно разпоредбите на Наредбата за топлоснабдяването. 

Целта е да се гарантира на клиентите, че тяхната консумация за април 2017 г. ще бъде разделена по стара и нова цена. Това налага и издаването на две фактури за април 2017 г. – едната за периода до 6 април 2017 г. включително, а другата – за консумацията по нова цена от 7 април 2017 г. Фактурите ще бъдат изпратени до клиентите през май. 

Допълнително живущите във всяка сграда могат да предоставят данни от самоотчеткъм 7 април 2017 г. на индивидуалните разпределителни устройства (ИРУ) по отоплителните тела или топломери и водомерите за топла вода в сградата, в случай че е извършен такъв самоотчет. Данните за самоотчета трябва да са за цялата сграда, а не на отделен имот, и се предават в обслужващата фирма за дялово разпределение. 

Увеличението на цената на топлинната енергия в Пловдив е в резултат от решение на КЕВР и първо от октомври 2015 г. Настоящата актуализация на цената включва повишената цена на природния газ, по която EVN Топлофикация заплаща на държавния доставчик „Булгаргаз“.EVN Топлофикация заплаща регулярно дължимите суми на „Булгаргаз“ за доставка на природен газ, с цел сигурност на доставките на топлоенергия и топла вода в града. 

Въпреки увеличението на цената на топлинната енергия от 7 април 2017 г., EVN Топлофикация няма да увеличи цената на битовата гореща вода:

• От май 2016 г. всички клиенти на EVN Топлофикация в Пловдив, които ползват гореща вода за битови нужди ползват отстъпка от компанията - цената на един кубик гореща вода е лимитирана до 10 лева (с ДДС). В случай, че домакинствата в дадена сграда заплащат регулярно по-малко от 10 лева на кубик гореща вода, техният краен разход ще се запази в периода на кампанията, която продължава до 30 септември 2017 г. Така, ако разходите на дадено домакинство за гореща вода за един месец са 8,50 лева за кубик, то техният размер се запазва и няма да се повиши на 10 лева.

EVN Топлофикация напомня, че централното топлоснабдяване е сред най-екологичните, комфортни и безопасни начини за отопление.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Лекарят ми предписа 2 литра вода на ден. Сметнах я в кубчета лед и ми излезе 14 уискита...
На този ден 08.08   1709 г. – В Португалия е извършен първият успешен опит за полет с балон, изпълнен с топъл въздух. 1786 г. – С покоряването на връх Монблан Жак Балма и Мишел...