Стаж в Европейския икономически и социален комитет

23.08.2010 | 10:06
по статията работи:
ЕИСК, European Economic and Social Committee предлага стажантски програми за дълъг (петмесечен) и кратък (от един до три месеца) период
Стаж в Европейския икономически и социален комитет
Европейският икономически и социален комитет (ЕИСК, European Economic and Social Committee) предлага стажантски програми за дълъг (петмесечен) и кратък (от един до три месеца) период, съобщиха от "Академик консултинг".

ЕИСК е консултативен орган, който дава на икономическите и социалните партньори в Европа като работодатели, синдикати, представители на малки фирми, земеделски производители, сдружения, потребители и други възможност да изкажат своето официално становище относно политиките на Европейския съюз.

Стажантските програми предлагат различни варианти за работа и квалификация. Предоставя се възможност за завършване и прилагане в практиката на придобити умения и знания по време на предишен стаж или обучение; за придобиване на практически познания за работата в различните отдели на ЕИСК; за натрупване на опит и контакти по време на работата в институцията.

Стаж за дълъг период

Кандидатите трябва да имат завършено висше образование и познания в някоя от областите на дейност на ЕИСК. Те трябва да са на възраст до 30 години и да имат задълбочени познания по един от официалните езици на ЕС и задоволителни познания по втори официален език на ЕС. Петмесечният стаж се провежда два пъти годишно: от 16 февруари до 15 юли (пролетен стаж) и от 16 септември до 15 февруари (есенен стаж).

Стаж за кратък период

Кандидатите трябва да са студенти, които ще завършат висшето си образование до приключването на стажа. Няма възрастови ограничения за тази стажантска програма. Кандидатите трябва да имат задълбочени познания по един от официалните езици на ЕС и задоволителни познания по втори официален език на ЕС.

Заплащане

Безработните стажанти могат да получават безвъзмездна помощ от 800 евро на месец. Стажантите, които вече получават заплата, няма да получат финансова помощ освен ако сумата, която получават, е по-малка от безвъзмездната помощ. В този случай те получават сумата, която ще изравни доходите им с безвъзмездната помощ.

Крайният срок за подаване на документите за есенния стаж - 1 октомври 2010 г.

Формулярите за кандидатстване и повече информация за стажантската програма можете да намеритена сайта на ЕИСК https://www.eesc.europa.eu/?i=portal.en.traineeships
Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Срещат се двама приятели. Единият пита: - Какво ще правиш в събота? - Ще ходим със сина ми в парка да пускаме хвърчило дракон да лети! А ти? - И аз имам подобна програма - ще изпращам тъщата на...
На този ден 17.09   1156 г. – Основано е херцогство Австрия. 1176 г. – Византийско-селджукски конфликти: В Битката при Мариокефалон Византия губи надеждите си за отвоюване на Мала...