Стаж в Европейския икономически и социален комитет

23.08.2010 | 10:06
по статията работи:
ЕИСК, European Economic and Social Committee предлага стажантски програми за дълъг (петмесечен) и кратък (от един до три месеца) период
Стаж в Европейския икономически и социален комитет
Европейският икономически и социален комитет (ЕИСК, European Economic and Social Committee) предлага стажантски програми за дълъг (петмесечен) и кратък (от един до три месеца) период, съобщиха от "Академик консултинг".

ЕИСК е консултативен орган, който дава на икономическите и социалните партньори в Европа като работодатели, синдикати, представители на малки фирми, земеделски производители, сдружения, потребители и други възможност да изкажат своето официално становище относно политиките на Европейския съюз.

Стажантските програми предлагат различни варианти за работа и квалификация. Предоставя се възможност за завършване и прилагане в практиката на придобити умения и знания по време на предишен стаж или обучение; за придобиване на практически познания за работата в различните отдели на ЕИСК; за натрупване на опит и контакти по време на работата в институцията.

Стаж за дълъг период

Кандидатите трябва да имат завършено висше образование и познания в някоя от областите на дейност на ЕИСК. Те трябва да са на възраст до 30 години и да имат задълбочени познания по един от официалните езици на ЕС и задоволителни познания по втори официален език на ЕС. Петмесечният стаж се провежда два пъти годишно: от 16 февруари до 15 юли (пролетен стаж) и от 16 септември до 15 февруари (есенен стаж).

Стаж за кратък период

Кандидатите трябва да са студенти, които ще завършат висшето си образование до приключването на стажа. Няма възрастови ограничения за тази стажантска програма. Кандидатите трябва да имат задълбочени познания по един от официалните езици на ЕС и задоволителни познания по втори официален език на ЕС.

Заплащане

Безработните стажанти могат да получават безвъзмездна помощ от 800 евро на месец. Стажантите, които вече получават заплата, няма да получат финансова помощ освен ако сумата, която получават, е по-малка от безвъзмездната помощ. В този случай те получават сумата, която ще изравни доходите им с безвъзмездната помощ.

Крайният срок за подаване на документите за есенния стаж - 1 октомври 2010 г.

Формулярите за кандидатстване и повече информация за стажантската програма можете да намеритена сайта на ЕИСК https://www.eesc.europa.eu/?i=portal.en.traineeships
Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Резултати | Архив
  • Женевски конвенции
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
-  Тате, защо Земята се върти? -  Как така се върти, бе! Да не си ми изпил ракията?
На този ден 13.01   1610 г. – Галилео Галилей открива спътник на Юпитер – Калисто. 1822 г. – В Гърция е приет дизайнът на сегашния национален флаг. 1854 г. – Във...