КЗК санкционира с 4 хил. лв. такситата "ОК Суперлукс"

10.11.2010 | 16:19
по статията работи:
Kомпанията продължава да заблуждава гражданите след като вече бе санкционирана за имитация на конкурента си "ОК Супертранс"
КЗК санкционира с 4 хил. лв. такситата "ОК Суперлукс"

Комисията за защита на конкуренцията наложи имуществена санкция в размер 4000 (четири хиляди) лв. на "ОК Суперлукс" ООД. Причина за решението е неизпълнение на Решение № 1089/2008 г. на КЗК, с което Комисията е постановила прекратяване на установено извършено нарушение на чл. 33, ал. 2 от ЗЗК (отм.) - имитация. Тогава КЗК санкционира фирмата с 150 хил. лв.


"ОК Суперлукс" ООД извършва таксиметров превоз на пътници на територията на гр. София.

Производството на КЗК е установило, че компанията продължава да заблуждава гражданите след като вече бе санкционирана за имитация на конкурента си "ОК Супертранс" и решението бе потвърдено окончателно от ВАС. В производството са събрани доказателства, от които безспорно се установява, че "ОК Суперлукс" ООД продължава да използва същите отличителни знаци, установени и с решението на КЗК от 2008 г., информира антимонополният орган.

Към подадения до КЗК сигнал е представен касов бон, безспорно индивидуализиращ превозвача, автомобила и датата, на която е била ползвана услугата. За да ползва услугите на превозвача, лицето е било подведено от присъстващия върху автомобила телефонен номер 8732121, който е почти идентичен с телефонния номер на "ОК Супертранс", и се използва активно в дейността на същия.

При определяне размера на санкцията по глава VІІ от ЗЗК, КЗК е взела предвид повторността на нарушението, възпрепятстването на производството от страна на ответното дружество и неговото икономическо състояние.

 

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Женевски конвенции
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Срещат се двама приятели. Единият пита: - Какво ще правиш в събота? - Ще ходим със сина ми в парка да пускаме хвърчило дракон да лети! А ти? - И аз имам подобна програма - ще изпращам тъщата на...
На този ден 10.01   49 г. пр.н.е. – Гай Юлий Цезар пресича Рубикон. 532 г. – Начало на въстанието Ника в Константинопол. 1810 г. – Бракът на Наполеон и Жозефина е...