ЗАД "Виктория" с нова застраховка за туристи!*

17.12.2012 | 10:38
по статията работи: Лили Бончева
Основното покритие по застраховката покрива най-типичните „туристически” рискове, както и (по преценка на договорителя) - допълителни рискове
ЗАД "Виктория" с нова застраховка за туристи!*

ЗАД "Виктория" пусна нов застрахователен продукт, специално за зимните празници. Застраховат се български и чуждестранни граждани за времето на активен отдих и спортуване, осъществяващи ваканционен туризъм на територията Република България, през празнични, почивни дни, ваканции или отпуск.  

  Основното покритие по застраховката покрива най-типичните „туристически” рискове:  

- Медицински разходи 

 • Спешна медицинска помощ
 • Амбулаторно лечение
 • Стационарно лечение 

 - Разходи за издирване, спасяване и транспортиране на застрахования

 • Разходи за издирване, спасяване и транспортиране на застрахования до най-близкото лечебно заведение на територията на Република България.  ЗАД ВИКТОРИЯ има договор с ПСС на БЧК и е една от посочените компании в тяхната Интернет страница. 
 • В случай на смърт, Застрахователят възстановява разходи за транспортиране на тленните останки до адреса на неговото местоживеене в Република България  

 - Разходи за спешно стоматологично лечение – до 150 лв.

Лимитът по основното покритие е избираем и може да бъде: 2 000 лв, 5 000 лв или 10 000 лв

В зависимост от конкретните потребности и по преценка на договорителя, могат да бъдат сключени и допълнителни /избираеми/ рискове:

Два от допълнителните рискове са презназначени да подобрят качеството и организацията на получаване на медицинската помощ

 • Дневни пари за болничен престой: При злополука или акутно заболяване на застрахования се изплащат  дневни пари за болничен престой по 15 лева на ден, с максимум 10 дни за застрахователния договор.  
 • 24-часов медицински асистанс: Медицинският асистанс се осъществява от Еврокрос-България. Застрахованият може да уведоми Асистанс компанията, като се обади на телефон: 02/ 804 3 800. 

Последния риск е много препоръчителен, когато се застраховат чужденци, тъй като асистанс- обслужването освен организиране на подходящото лечение, премахва езиковите бариери между пострадалия и лекуващия екип.

По-спортните натури, харесващи екстремни спортове, също са застраховаеми – за тях е предназначено  допълнително покритие.

Практикуване на зимни спортове и/или участие в организирани любителски спортни състезания. 

Отделно, когато застраховката се сключва от работодател или спортен клуб, може да се превърне в  групова застраховка "Злополука", чрез сключване на допълнителен риск. 

Злополука: При смърт от злополука на застрахования, на законните наследници се изплащат 5000 лева.   Рискът не се носи за лица под 14 години.

 Застраховката се сключва за 3 минути, с електронна полица във всички офиси на дружеството, както и при посредниците, с които работим.

За повече информация може да се свържете с колцентъра на компанията на телефон: 0700 19577.

От януари застраховката ще може да бъде сключвана онлайн от страницата на ЗАД "Виктория".

*Информация на партньор на Econ.bg

Оцени статията:
5.00/1
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Резултати | Архив
 • Зимна приказка
 • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
 • Най-старата коневъдна ферма в света
 • Най-старата коневъдна ферма в света
 • Зимна приказка
Иванчо пита вкъщи: - Тате, как разговарят змиите? Бащата поглежда тъщата и подхвърля: - Защо мълчиш? Детето се интересува!..
На този ден 20.09   622 г. – Мохамед и негови последователи се преселват от Мека в Медина, което е начало на арабското летоброене. 1378 г. – С избирането за Климент VII за...