КЗК разреши придобиването на "Икономедия" АД

16.05.2011 | 12:27
по статията работи:
Новите собственици на издателя на вестниците "Дневник" и "Капитал" са "ТЗмедиа" ЕООД и "Агенция за инвестиционна информация" ЕООД
КЗК разреши придобиването на "Икономедия" АД

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) разреши концентрация между предприятия чрез придобиване на съвместен контрол от страна на "ТЗмедиа" ЕООД и "Агенция за инвестиционна информация" ЕООД върху "Икономедиа" АД посредством закупуване на 49% от капитала на " Икономедиа" АД от ТЗмедиа" ЕООД. Комисията постанови незабавно изпълнение на решението.

В настоящия случай сделката е насочена към придобиването на съвместен контрол върху цяло предприятие, а именно придобиване от страна на " ТЗмедиа" ЕООД на 49% от капитала на "Икономедиа" АД, който издава вестниците "Дневник" и "Капитал", по силата на Споразумение от 22.12.2010г.

Въз основа на извършеното проучване КЗК е установила, че придобиващото съвместен контрол предприятие, включително предприятията от неговата икономическа група, не осъществяват стопанска дейност на територията на страната, която да се припокрива с дейността на предприятията от икономическата група "Икономедия"АД, както и с предприятията от групата на г-н Иво Прокопиев, към която се отнася и "Агенция за инвестиционна информация" ЕООД.

Поради това не са налице съответни продуктово-географски пазари, върху които концентрацията да окаже въздействие. Това се дължи на липсата на хоризонтални или вертикални ефекти, или на отношения на свързани пазари, които да възникват като следствие от извършването на концентрацията. Следователно, не са налице данни и доказателства, че нотифицираната сделка би могла по какъвто и да е начин да засегне ефективната конкуренция на пазара.

С оглед на гореизложеното Комисията счита, че концентрацията следва да бъде безусловно разрешена.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
Между приятели: - На кого е кръстена дъщеря ви Гертруда? - На дядо си Пенчо. - ?!? - Беше герой на труда....
На този ден 17.03   45 г. пр.н.е. – В битката при Мунда, Юлий Цезар побеждава армията на оптиматите, водена от Помпей Младши и Тит Лабиен, неговата последна победа. 180 г. – Комод...
Полезно от Мрежата
7sport.net