КЗК отмени обществена поръчка на община Марица

11.10.2011 | 08:08
по статията работи:
Класираното на първо място дружество "Екоинженеринг" ЕООД да представи съответната застраховка за външните експерти
КЗК отмени обществена поръчка на община Марица

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) отмени като незаконосъобразно решение на зам.-кмета на община Марица за класиране на участниците в процедура за възлагане на обществена поръчка с предмет "Прединвестиционно проучване и инвестиционно проектиране във фаза работен проект на канализационна и съпътстваща водоснабдителна мрежа и във фаза идеен проект на пречиствателна станция за отпадъчни води на територията на с. Граф Игнатиево, община "Марица", област Пловдив".

В документацията за участие възложителят е изискал от участниците да притежават валидни застраховки за професионална отговорност на лицата, които ще осъществяват проектирането, както и за вреди, причинени на други участници в строителството и/или на трети лица вследствие на неправомерни действия/ бездействия при изпълнение на задълженията им. За лица, които са на свободна практика и са външни експерти законът изисква индивидуално представяне на застраховка професионална отговорност.

Производството е установило, че комисията не е изискала от класираното на първо място дружество "Екоинженеринг" ЕООД да представи съответната застраховка за външните експерти, поради което офертата не отговаря на предварително обявените условия на възложителя.

Антимонополният орган връща преписката на възложителя за продължаване на процедурата от етап оценка на съответствието на документите от плик № 1 "Документи за подбор" от офертите на участниците с изискванията на възложителя при спазване на мотивите изложени в настоящото решение.

 

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Мъж е в бара, пие и изглежда навъсен. - Какво ти е на теб? – пита барманът. - Бях женен три пъти и три пъти станах вдовец. Барманът иска да знае подробности. - Ами, първата се отрови с...
На този ден 26.09   1371 г. – В Битката при Черномен армията на османския султан Мурад I разгромява обединените сили на сърби и българи. 1580 г. – Сър Франсис Дрейк и неговата...