БДЖ има ново ръководство

12.11.2014 | 17:15
по статията работи: Георги Велев
Владимир Владимиров става изпълнителен директор, Велик Занчев влиза вече е член на съвета на директорите
БДЖ има ново ръководство
Снимка: Булфото

Ръководството на БДЖ бе сменено. Вече се проведе и първото заседание на новите членове на Съвета на директорите на „Холдинг БДЖ” ЕАД, на което бяха разпределени функционалните задължения на всеки един от тях.
След направени обсъждания Съветът на директорите избра за свой председател Велик Занчев, а за заместник-председател Филип Алексиев.

За изпълнителен директор на „Холдинг БДЖ” ЕАД беше избран Владимир Владимиров. Владимиров е завършил специалностите „Международни икономически отношения” и „Финансов мениджмънт” в УНСС – гр. София. Притежава магистърски степени по „Бизнес администрация” от Виенския икономически университет и Moore School of Business към Университета на Южна Каролина, САЩ. Член е на Асоциацията на сертифицираните експерт счетоводители (АССА) в Лондон и има придобита степен „Сертифициран счетоводител”. През годините е заемал редица ръководни длъжности като финансов и изпълнителен директор в няколко български компании.
През периода м. октомври 2009 г. – м. април 2013 г. Владимир Владимиров е изпълнявал  длъжността председател на Съвета на директорите на „Холдинг Български държавни железници” ЕАД. Основните му отговорности по това време са свързани с провеждането на реформите в холдинга и двете дъщерни дружества.

Новият председател на Съвета на директорите, Велик Занчев, е финансист. Завършил е специалност „Финанси” в УНСС – гр. София. През годините е заемал редица ръководни длъжности като финансов мениджър и търговски директор в различни компании. Велик Занчев започва кариерата си в „Холдинг БДЖ” ЕАД през 2010 г., когато е назначен за директор на Дирекция „Корпоративни дейности”. От м. юли 2011 г. до м. август 2012 г. заема длъжността директор на Дирекция „Финанси и администрация” в дружеството. От м. август 2012 г. до м. април 2013 г. Велик Занчев е изпълнителен директор на „Холдинг БДЖ” ЕАД. През периода м. април – м. август 2013 г. е изпълнявал длъжността председател на Съвета на директорите на „Холдинг БДЖ” ЕАД.

Заместник-председателят на Съвета на директорите на „Холдинг БДЖ” ЕАД, Филип Алексиев е директор на Дирекция „Финанси” в „Холдинг БДЖ” ЕАД от м. април 2013 г. През м. септември 2014 г. е назначен за член на Съвета на директорите на дружеството.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Женевски конвенции
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Срещат се двама приятели. Единият пита: - Какво ще правиш в събота? - Ще ходим със сина ми в парка да пускаме хвърчило дракон да лети! А ти? - И аз имам подобна програма - ще изпращам тъщата на...
На този ден 26.07   811 г. – В Битката при Върбишкия проход българският кан Крум разгромява войската на византийския император Никифор I, а самият император е убит. 1529 г. –...