Ще насърчават винения туризъм със специална мярка в Стратегическия план

10.02.2022 | 14:20
по статията работи: econ.bg
Допустими за подпомагане по интервенцията ще бъдат дейности, като участия в туристически изложения с международно значение в и извън страната – панаири и изложби, семинари, фестивали и конференции, секторни или общи, насочени към специалистите или към пот
Ще насърчават винения туризъм със специална мярка в Стратегическия план
Снимка: под лиценза на creative commons

Браншовите организации в лозаро-винарския сектор ще могат да участват в специална интервенция „Насърчаване на винения туризъм“, която ще има за цел подобряване репутацията на винения сектор, запознаване на обществото с туристическия потенциал на лозаро-винарските региони в страната и популяризиране на техните специфики, пише Agrozona.bg.

Допустими за подпомагане по интервенцията ще бъдат дейности, като участия в туристически изложения с международно значение в и извън страната – панаири и изложби, семинари, фестивали и конференции, секторни или общи, насочени към специалистите или към потребителите.

Ще се допуска финансиране и на организиране на опознавателни посещения, на мероприятия, фестивали, винени туристически маршрути и дегустации в България с цел представяне на промотираните лозарски райони и вина на заинтересовани представители от целевата/ите държава/и, както и информационни кампании и материали за популяризиране на винения туризъм.

В рамките на допустимите дейности ще бъдат и обучения на членовете на междубраншовата организация по отношение на спецификите на винения туризъм, посрещане и обслужване на гости, дизайн на потребителско преживяване и др.; запознаване на HoReCa сектора с възможностите за презентиране на местните традиции в гроздо- и  винопроизводството като част от автентичното туристическо преживяване; информиране на туроператорите за възможностите за допълване и надграждане на туристически пакети с предложения, свързани с винен туризъм.

Кандидатите трябва да имат предвид, че дейности, финансирани по мерките „Информиране в държавите членки“ и „Популяризация в трети държави“ не могат да бъдат финансирани по настоящата интервенция.

Срокът за изпълнение на един проект не може да бъде по-кратък от 1 година и по-дълъг от 3 години, а максималният размер на финансовата помощ е до 50% от стойността на допустимите разходи за осъществяване на дейностите.

Финансовата помощ ще може да се изплаща чрез авансови и междинни плащания.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
  • Женевски конвенции
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Събеседване: - Защо искате да работите при нас? - Аз съм счетоводител, с 20 години стаж, както и голям опит! - Колко преви 2+2? - А колко трябва да прави? - Кога ви е удобно да започнете?
На този ден 08.08   1709 г. – В Португалия е извършен първият успешен опит за полет с балон, изпълнен с топъл въздух. 1786 г. – С покоряването на връх Монблан Жак Балма и Мишел...