От днес отчитат изпълнението на млечните квоти

01.04.2011 | 13:01
по статията работи:
В годишните си декларации производителите на краве мляко отчитат изпълнението на индивидуалната си квота за директни продажби
От днес отчитат изпълнението на млечните квоти

От днес до 15 май 2011 г. млекопроизводителите, които притежават индивидуални квоти за директни продажби и доставки, както и одобрените изкупвачи, са задължени да подадат годишните си декларации. Документи ще се приемат в Областните дирекции на Разплащателната агенция и до 30 юни, но със санкции в размер от 200 до 10 000 лв. По този начин ще се отчете изпълнението на квотната 2010 - 2011 г., която изтече на 31 март.

От днес започва и петата за България квотна година. С началото й отново се отваря и приемът на заявления за превръщане на индивидуална квота за директни продажби в индивидуална квота за доставки и обратно. Това се отнася само за свободната, нереализирана квота и важи за новата квотна 2011- 2012, информира пресцентърът на ДФ "Земеделие".

В годишните си декларации производителите на краве мляко отчитат изпълнението на индивидуалната си квота за директни продажби, а одобрените изкупвачи - квотата за доставки на производителите, с които имат сключен договор за изкупуване на краве мляко. Ако производителите с квота за директни продажби не са реализирали количествата, които имат, подават декларация с нулеви стойности. Същото се отнася и за изкупвачи, които не са вземали краве мляко от производителите през отчетния квотен период.

Изкупвачи, чието одобрение е прекратено или отнето от министъра на земеделието и храните през отчетния квотен период, подават също годишна декларация.

Подаването на годишни декларации е свързано с регулиране на производството на мляко и млечни продукти на територията на Европейския съюз. Всяка страна член има определена национална квота, която се разпределя между производителите на краве мляко. Квотната година започва на 1 април и изтича на 31 март. Подаването на годишни декларации е съществена част от системата «Млечни квоти», тъй като всяка една страна от ЕС е задължена до 1 септември да отчете изпълнение на националната си квота пред ЕК. По този начин се осъществява самата схема, която има за цел да намали дисбаланса между търсенето и предлагането на мляко и млечни продукти на пазара и последващото свръхпроизводство. За постигане на по-добър пазарен баланс, механизмът ще се прилага до 1 април 2015 г.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Резултати | Архив
  • Женевски конвенции
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Събеседване: - Защо искате да работите при нас? - Аз съм счетоводител, с 20 години стаж, както и голям опит! - Колко преви 2+2? - А колко трябва да прави? - Кога ви е удобно да започнете?
На този ден 11.10   1531 г. – Швейцарският реформатор Улрих Цвингли загива в битка при Капел по време на втората война на религиозна основа между швейцарските протестантски и католически...