В. "Галерия" оповести нови записи на премиера

26.01.2011 | 11:58
по статията работи:
Според вестника Бойко Борисов е лобирал пред Ваньо Танов за уволнен митничар
В. "Галерия" оповести нови записи на премиера

Стенограмите на нови три разговора на шефа на Агенция "Митници" Ваньо Танов оповести днес в. "Галерия". Два от разговорите са с премиера Бойко Борисов, а един от тях е с директора на митницата на Летище София Павел Манченко.

Записите на разговорите този път не са предадени лично на журналиста от вестника Явор Дачков, а са получени на флашка в пощенската кутия на "Галерия" още в петък.

Разговорите (стенограмите им може да прочетете по-долу - бел.ред.) са водени късно вечер. Бойко Борисов обяснява на Танов, че има едно момче, с което той рита топка и то е работило на аерогарата, но тъй като е бил преместен, Борисов моли Танов той да бъде върнат на работа обратно. Следва обаждане от Танов до шефа на митницата на летището Павел Манченко. Последният разговор е с благодарностите на Борисов за свършената работа, предаде Dariknews.bg.

Експертизата от Европа, която "Галерия" поръча за предишния разговор между премиера и директора на митниците, ще бъде готова в петък. Според Кристина Патрашкова тези експертиза ще има и съдебна стойност, защото става дума за изключително авторитетна лаборатория за аудио и видео анализи. Ние бяхме направили предварително нужната проверка на тези разговори. Бяхме направили съпоставка между факти и данни от тези разговоири със събития, които действително са се случили, коментира тя. Патрашкова е убедена, че "подслушаните, тайни разговори на властта дават най-неподправена представа за това как се вземат решения в държавата".

От вестника заявиха, че този път нямат намерение да изпращат новите разговори на прокуратурата, тъй като не виждат резултат. Ще видим дали ще пратим този запис на прокуратурата. Аз съм много обезсърчен от начина, по който работи прокуратурата, каза днес Явор Дачков. Патрашкова все пак обясни, че ако от държавното обвинение поискат днес оповестените записи, те ще им бъдат предоставени.

Според тях изнесените разговори са автентични. Дачков смята, че записите, оповестени днес, са презаписани от компютър в ДАНС или МВР. Уверение за автентичността на записите, огласени днес, Дачков е получил от висш представител на прокуратурата, който му е споделил, че Танов е говорил пред него за записа, който днес беше оповестен. Танов е знаел, че този разговор е бил записан. Премиерът Борисов е очаквал предишния път да чуе точно този запис, коментира още Дачков, цитиран от БГНЕС.

Явор Дачков смята, че теорията, че държавния глава Георги Първанов, заедно с Цвятко Цветков и Държавна сигурност е организирал тази атака е лишена от всякакъв смисъл. Аз не мисля, че Иван Костов или Атанас Атанасов са толкова глупави, за да вярват на тази теория. Тя е политически ход от тяхна страна. В тези разговори отговорността на Първанов е също, толкова голяма, колкото и на Бойко Борисов, каза още Дачков. Според Дачков тези записи са абсолютно автентични, както и този от днес. Приказките за заговор срещу правителството са абсолютно нелепи. Правителството пада в заговор на собствената си глупост и собствената си корупция. Цветан Цветанов е записал всички тези разговори, каза още той. Ние живеем като хора от мутренска групировка. Премиерът третира подчинените си като свои бодигардове от времето на СИК. Той трябва да разбере, че не е начело на ИПОН, а премиер, който трябва да отговаря пред медиите и обществото, каза още Дачков.

Днес от вестника призоваха да бъде разсекретена разработката "Галерия".

Коментара на Ваньо Танов по случая може да прочетете тук.

Реакции:

Разпространените разговори разбуниха духовете в парламента.

Никой трезвомислещ човек не се съмнява, че тези записи са автентични - не като СРС, а като фактология и като съдържание на разговорите, заяви председателят на "Коалиция за България" Сергей Станишев, цитиран от Агенция "Фокус".

Страшното в записите на Танов е това, че те приповдигат завесата за това как се управлява България и огромната разлика между заявените принципи за прозрачност и за почтеност и за това, което се върши зад кулисите, коментира още лидерът на БСП.

Според него обществото не може да живее нормално в такава ситуация на постоянни скандали, генерирани от самите управляващи, нито тяхната арогантност.

Прокуратурата трябва да провери има ли престъпление и нарушение на принципи на управлението. Докато не се дадат тези отговори за никакво доверие не може да става на въпрос, посочи Станишев, като потвърди позицията на социалистите, че единиственият изход е оставка на правителството.

Лидерът на СДС Мартин Димитров призова премиера да отговори дали записите са манипулирани. Управляващите сами влязоха в капана и започнаха излизат техните собствени СРС-та, каза още Димитров.

Съпредседателят на "Синята коалиция" изрази надежда премиерът да успее да отговори убедително на поставените въпроси, иначе те ще го преследват всеки ден.

От самото начало съдържателно никой не можа да докаже, че тези записи са манипулирани, каза лидерът на СДС, който изтъкна, че презаписването не означава фалшификация.

От Синята коалиция съветвахме министър Цветанов да не отива към това масово подслушване, защото виждате как се обръща срещу него, отбеляза още Димитров.

За ГЕРБ няма никаква изненада, че продължават да се изнасят компромати в определени, доста услужливи медии, коментира депутатът от ГЕРБ Анастас Анастасов, цитиран от БТА.

За мен предизборната кампания започна, но с компромати, а не с идеи, добави той и изтъкна, че като бивш съдия, работил 17 години в системата, вярва на българските институции.

Каквито и резултати да има, те ще бъдат показани на медиите и на българската общественост, добави депутатът.

 

От пресцентъра на "Атака" съобщиха, че лидерът на партията Волен Сидеров няма да коментира "компромати и интриги на вестник "Галерия" и Алексей Петров".

---------------------------------------

По-долу може да прочетете стенограмите от разговорите, за които беше съобщено днес и които са публикувани в сайта на в. "Гласове". Автентичността им не е потвърдена.

Стенограма на разговор между министър-председателя Бойко Борисов и шефа на митниците Ваньо Танов, публикувана във вестник "Галерия":

Бойко Борисов: Ало!

Ваньо Танов: Ало!

Бойко Борисов: Какво пра'иш, Танов?

Ваньо Танов: Нищо...пуснали сте ми съобщение, звъня на тоя номер, но ми пише, че е грешен кода...

Бойко Борисов: Не бе, т'ва му е ЕГН-то бе, не мобилен.

Ваньо Танов: А-а-а...

Бойко Борисов: Т'ва му е ЕГН-то. Т'ва е едно момче къде рита топката с мене бе, там от Аерогарата... И там на Манченко брат му, некъв Манченко бил, но той поне идва да рита с мене по обед, го преместил на друго место.

Ваньо Танов: Еми... ще го реша веднага.

Бойко Борисов: Айде виж го и ми звънни!

Ваньо Танов: Добре!

Бойко Борисов: Айде!

Стенограма на разговор между шефа на митниците Ваньо Танов и директора на митницата на Летище София Павел Манченко, публикувана във вестник "Галерия":

Павел Манченко: Да, моля!

Ваньо Танов: Ало, Манченко, здравей! Танов съм.

Павел Манченко: Слушам. Добър вечер!

Ваньо Танов: Много късно сигурно ти звъня?

Павел Манченко: Няма проблем.

Ваньо Танов: Николай Методиев Вучев имаш ли?

Павел Манченко: Да, имам.

Ваньо Танов: Къде си го преместил?

Павел Манченко: Ми той е от тия ТЕЛК-аджиите мисля... При нас някъде в сградата, нямам спомен вече... Те нали са шестнайсет. Трябва да проверя точно. Или е в (не се разбира, но вероятно е някаква абревиатура като МК или МСА) или е някъде. Какво да го пра'име?

Ваньо Танов: Рита футбол...

Павел Манченко: (Смях) Така ли стана? Еми... футболист човека.

Ваньо Танов: Да... а къде беше?

Павел Манченко: Беше на терминала на пътниците. На Терминал 2.

Ваньо Танов: Тря'а да го връщаме на Терминал 2.

Павел Манченко: Добре! Ще го върнем в понеделник.

Ваньо Танов: Пиши го в понеделник, като дойдеш...

Павел Манченко: Добре! ОК, добре.

Ваньо Танов: Айде.

Павел Манченко: Айде, приятна почивка!

Стенограма на разговор между министър-председателя Бойко Борисов и шефа на митниците рВаньо Танов, публикувана във вестник "Галерия", в който премиерът благодари на Танов.

Ваньо Танов: Ало... Ало!

Бойко Борисов: Да?

Ваньо Танов: В понеделник ще го върне там.

Бойко Борисов: Добре, благодарим много! Благодарим много! Айде!

Ваньо Танов: Айде!

Уточнение от Glasove.com: Митничарят Николай Вучев е бивш професионален футболист. Той рита редовно с премиера на игрището на комплекс „Спортна София" в Борисовата градина. Една от възловите му изяви е благотворителен мач в памет на легендата на „Локо" - София - Начко Михайлов, проведен на 4 юли 2010 година. Там той рита заедно с Борисов, а в отбора им са още футболистът Гошо Гинчев и синът на Начко Михайлов - Виктор.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Женевски конвенции
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
Между приятели: - На кого е кръстена дъщеря ви Гертруда? - На дядо си Пенчо. - ?!? - Беше герой на труда....
На този ден 08.08   1709 г. – В Португалия е извършен първият успешен опит за полет с балон, изпълнен с топъл въздух. 1786 г. – С покоряването на връх Монблан Жак Балма и Мишел...
Полезно от Мрежата
7sport.net
Betindex.net